Egyedi ajándékok karácsonyra ● Kárpáti Igaz Szó

A beregszászi Dekorka Kézműves Műhely két ügyes alkotója, Sárközi Kitti és Erdős Anita folyamatosan figyelik, mi a trend, mi az, amit az emberek leginkább igényelnek, és természetesen mindig az adott ünnephez igazodva készítik a szebbnél szebb, egyedi ajándéktárgyaikat. A szeretet ünnepére mi más, mint karácsonyi díszek, alkalomhoz illő ajándéktárgyakat alkotnak.

Hegedűs Csilla

– Mire volt a legnagyobb igény az idén? – kérdeztük Sárközi Kittit, a Dekorka társalapítóját.

– A festett gömb fenyődíszekre és az úgyszintén festett faszeletekre, melyekre meserészletet, téli tájat (hóembert, angyalkát, Mikulást, piros kisautót, cicát, kutyust stb.) festek. a különböző méretű faszeletek díszként szolgálnak, és ami nagyon jó, egyáltalán nem törékenyek. A gömbre figurák és nevek kerülnek, amitől igazán személyre szóló lesz a dísz. Ezek most jöttek divatba. A gyerekeknek a kedvenc mesefigurájukat pingáljuk a gömbre és a keresztnevüket írjuk mellé. Hogy egy-egy darabot még különlegesebbé tegyek, megkérdezem a megrendelőt, kinek lesz kislánynak, vagy kisfiúnak, ha pedig felnőttnek, akkor férfinak, vagy hölgynek. A fiúknak általában kék színű gömböt rendelnek, például autóval díszítve, a lányok rózsaszínű gömbre festett hercegnőt, vagy Barbie-t kapnak.

Ha tinédzserről van szó, akkor nekik tetsző feliratot, mintát készítünk, a szerelmesek egy egymást ölelő párt ábrázoló díszt kapnak, a nevükkel ellátva. És ha még egy fényképet is kapok róluk, azon vagyok, hogy az alkotás hasonlítson rájuk.

De festettem már focilogót, horgászfelszerelést, a manikűrös hölgyeknek szánt gömböket gyöngyökkel, csillámporral díszítettem. A lényeg, hogy az ajándék tükrözze a megajándékozott személyiségét.

Mint Kitti elmondta, a másfajta ajándéktárgyakat is alig győzték készíteni – a karácsonyi díszítésű konyhakötények, pólók és bögrék voltak a legkelendőbbek.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó