A 200 éve született Petőfi Sándorra emlékeztek; Szilveszter éjjelén tíz baba jött világra vidékünkön; KISZó-visszatekintő: különösen nehéz, küzdelmes évet hagyunk magunk mögött; Generátorokkal a folyamatos áramellátásért

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 A 200 ÉVE SZÜLETETT PETŐFI SÁNDORRA EMLÉKEZTEK – Kárpátalja-szerte és az ukrán fővárosban is megemlékeztek a forradalom költőjéről.

👉 SZILVESZTER ÉJJELÉN TÍZ BABA JÖTT VILÁGRA VIDÉKÜNKÖN – A beregszászi kórházban hajnali fél kettőkor született meg az első kisbaba.

👉 BALOG ZOLTÁN: „…MA SOKKAL KÖZELEBB ÉREZZÜK MAGUNKHOZ KÁRPÁTALJÁT, MINT ÉVEKKEL EZELŐTT” – A magyar egyházfő találkozott a régi és az újonnan megválasztott egyházkerületi tisztségviselőkkel, megbeszélést folytatott a KRE vezetőivel.

👉 KISZÓ-VISSZATEKINTŐ: KÜLÖNÖSEN NEHÉZ, KÜZDELMES ÉVET HAGYUNK MAGUNK MÖGÖTT – Háború, hadiállapot, mozgósítás, menekülthullám, rakétatámadás, légiriadó, gyász, segélyezés, áramszünet, turuldöntés, jogfosztás – ezek határozták meg az elmúlt évet.

👉 BÉKÉSEBB, BOLDOGABB ÚJ ESZTENDŐT! – Dunda György publicisztikája.

👉 OPTIMISTÁN VAGY PESSZIMISTÁN TEKINT A JÖVŐRE? – A nem reprezentatív felmérésben majdnem fele-fele arányban oszlottak meg az optimista és a pesszimista válaszok, mégis picivel azok voltak többen, akik borúsan tekintenek a jövőre.

👉 „MINDEN APRÓSÁGNAK TUDOK ÖRÜLNI” – Kulcslyuk rovatunk vendége Nagy Lívia, a Nagypaládi Művészeti Iskola zongoratanára.

👉 ÉVES HOROSZKÓP VALAMENNYI CSILLAGJEGYNEK!

👉 ÉVZÁRÓ MŰSORRAL KEDVESKEDTEK A REZEDA FOLKMŰHELY TANÍTVÁNYAI – Idén az alkalomnak az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium adott otthont.

👉 KARÁCSONYI DALOK CSENDÜLTEK FEL MAGYARORSZÁG UNGVÁRI FŐKONZULÁTUSÁN – Ez olyan tradíció, ami a soknemzetiségű és kultúrájú Kárpátalja büszkesége.

👉 NÉGY MENTŐAUTÓVAL „ÉRKEZETT” KÁRPÁTALJÁRA A JOHANNITA REND – A gépjárműveket Beregszászban, a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) Diakóniai Osztályának udvarán adták át.

👉 A REMÉNYT SENKI SEM VEHETI EL TŐLÜNK! – Három fiatal lányt kérdeztünk arról, hogyan értékelik az elmúlt egy évet és bizakodva tekintenek-e a jövőbe.

👉 MEGLEPETÉS A ZENEKARNAK ÉS A HALLGATÓKNAK EGYARÁNT – A budapesti SoundCam Productions nemrég az Ullie kárpátaljai könnyűzenei együttest kérte fel egy forgatásra, amit a #fridaysession különkiadásában mutattak be.

👉 ÉVÉRTÉKELŐ ÉS ÉVZÁRÓ TALÁLKOZÓ A MUNKÁCSY MIHÁLY MAGYAR HÁZBAN – 2023-ban a tervek között szerepel új alkotóházak átadása, rendszeres kiállítások megszervezése.

👉 GENERÁTOROKKAL A FOLYAMATOS ÁRAMELLÁTÁSÉRT – A támogatás egyik kedvezményezettje lapunk, a Kárpáti Igaz Szó volt, ugyanis az utóbbi hónapokban tapasztalt folyamatos áramszünetek szinte ellehetetlenítették a lapkészítést.

👉 TÉLI TÁRLAT A HÁBORÚ ÁRNYÉKÁBAN – A jelent, a múltat és a jövőt ötvözi a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának (RIT) hagyományos Téli tárlata, amely december végén nyílt meg az ungvári Boksay József Szépművészeti Múzeumban.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó