Milyen újításokra számíthatunk az idei esztendőben? Akik már átéltek egy háborút; Mikor lesz itt béke? Hogyan vészelik át a „sötét időket” a kárpátaljai fiatalok?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 MILYEN ÚJÍTÁSOKRA SZÁMÍTHATUNK AZ IDEI ESZTENDŐBEN? – Fizetések, rezsi, segélyek…

👉 ISMÉT SEGÍT A MAGYAR KORMÁNY – Magyarország 915 millió forintösszegű támogatást nyújtott a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás számára a makkosjánosi hulladékfeldolgozó üzem befejezéséhez.

👉 UKRAJNÁBAN MÓDOSULTAK A KATONAI NYILVÁNTARTÁSBA VÉTEL SZABÁLYAI – Női hadkötelezettség: 2026-ig senkit sem kényszerítenek.

👉 TAKARÉKOSKODJ! – Bujdosó Ivett publicisztikája.

👉 MIKOR LESZ ITT BÉKE? – Megkérdeztük Fegyir Sándort, az Ungvári Nemzeti Egyetem professzorát, aki a háború kitörésének napján jelentkezett a kárpátaljai önálló területvédelmi zászlóaljba és hónapok óta a fronton teljesít szolgálatot, ő hogyan látja a lövészárokból: idén végre beköszönt a várva várt béke?

👉 AKIK MÁR ÁTÉLTEK EGY HÁBORÚT – A megrázó történeteken túl azt is megtudhatjuk, mi segített átvészelni azokat a nehéz időket.

👉 TÍZÉVES A NAGYSZŐLŐSI SZELÍD LOVASKÖZPONT – Olvasói levél

👉 MAKROGAZDASÁGI ELŐREJELZÉS: EZ VÁR UKRAJNÁRA 2023-BAN – Hogyan változik idén a bruttó hazai termék, milyen inflációra és árfolyamra számíthatunk?

👉 SZAKÉRTŐ: NEM LESZ ÚJABB ÜZEMANYAGVÁLSÁG – Napjainkban Ukrajna az egyetlen ország Európában, ahol nincs működő olajfinomító.

👉 „…VALLOM, MINDEN AMI NEM ÖL MEG, AZ MEGERŐSÍT” – Kulcslyuk rovatunk vendége Soós Katalin, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának igazgatója.

👉 ÁLLAPOTJELENTÉS A TISZÁRÓL – Dr. Kolozsvári István, a Fodor István Kutatóközpont igazgatójának tanulmánya.

👉 TAVALY TÖBB MILLIÁRDDAL NŐTT A NYUGDÍJALAP BEVÉTELE – A múlt év folyamán valamennyi forrásból 620,4 milliárd hrivnya bevételt könyvelt el a Nyugdíjalap.

👉 MI VESZÉLYEZTETI A MÁRCIUSI INDEXÁLÁST? – A nyugdíjak márciusra tervezett indexálása veszélybe kerülhet, ugyanis az ehhez szükséges pénz egyelőre nincs elkülönítve az idei költségvetésben.

👉 HOGYAN VÉSZELIK ÁT A „SÖTÉT IDŐKET” A KÁRPÁTALJAI FIATALOK? – Annak ellenére, hogy Kárpátalját nem éri rakétatámadás, a régióban is érezhetők a villamosenergia-hálózatot ért orosz támadások következményei.

👉 A HEGYEKBE(N) LETTEM SZERELMES – Minden hegy más, mindegyikbe más miatt lehet beleszeretni.

👉 EMLÉKKIÁLLÍTÁS NAGYSZŐLŐSÖN – A Révész Imre Galériában nyitották meg a 85 évvel ezelőtt született festőművész, Harangozó Miklós emlékkiállítását.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó