Szeles, esős hétvége jön

Pénteken a sokfelé párás, ködös reggelt követően napközben egy melegfront felhőzete takarja el egyre többfelé a napot, de számottevő csapadékot nem ad. A mögötte érkező hidegfront viszont a délutáni, esti óráktól egyre többfelé hoz csapadékot. Több helyen megélénkül a szél. Délután 4-10 fokot mérhetünk.

Szombaton a front mögött már sokfelé kisüthet a nap, de még előfordulhat eső, zápor. Délután még a felhőké lesz a főszerep. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Hajnalban -1, +5, délután 5-11 fok várható.

Vasárnap ismét megnövekszik a felhőzet, csak kevés napsütés ígérkezik. Délután már kialakulhat eső. Helyenként tartósan párás, ködös körzetek lehetnek. Élénk, több helyen erős lesz a délies szél. Hajnalban -2, +5, délután 4-12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn újabb csapadékzóna érkezik, mely már nagyobb mennyiségű csapadékot hozhat. Az eső mellett ekkor már a magasabban fekvő helyeken havas eső, havazás is kialakulhat. A délies szél helyenként élénk, erős lehet. Napközben 2-10 fok valószínű. Az ezt követő napokban több hullámban várható nagy mennyiségű csapadék. Az eső mellett jelentősebb havazásra is esély nyílik.

Forrás:
KISZó/Időkép

Post Author: KISZó