Eső, havas eső, majd havazás várható

Január 20-án Ukrajna nyugati részén három megyében várható kedvezőtlen időjárás. Heves esőzésekre és havas esőre figyelmeztet az ukrán hidrometeorológiai központ.

Délután többfelé lehet havas eső Kárpátalja, Lemberg és Ivano-Frankivszk megyében. Ezeken a területeken első fokú (sárga) riasztás van érvényben.

Az Időkép azt írja, pénteken borult lesz az ég, átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. A keleti, északkeleti országrészbe újabb csapadéktömb érkezik, ami egyre inkább havas esőbe, havazásba vált át. A Dunántúl déli részén is előfordulhat kisebb havazás, hózápor. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 0, +5 fokot mérhetünk.

Szombaton sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A nyugati tájak kivételével főként a nap második felében fordulhat elő dél felől több helyen hószállingózás, kisebb havazás, délen, délkeleten havas eső, eső. A Dunántúlon sokfelé erős, nyugaton viharos lesz az északi szél, emellett keleten, délkeleten az északkeleti szél lehet élénk. Regge sokfelé fagyni fog, a csúcshőmérséklet pedig -1 és +5 fok között alakul.

Vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk és több helyen előfordulhat kisebb havazás, havas eső. Keleten 5-8, máshol -1, +4 fok várható napközben.

Hétfőn a nap második felében főként délen, délnyugaton lehet csapadékos az idő, északkeleten, keleten kisüthet a nap. Újra országszerte szeles időben lesz részünk nyugaton viharos lehet az északias szél. A fagyos reggel után 3-9 fokot mérhetünk délután.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó