Modern autópálya építését tervezik Beregszásztól Kijevig

Miroszlav Bileckij, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetőjének első helyettese a közúti ágazat szakértőit gyűjtötte össze, hogy megvitassák Kárpátalja úthálózatának fejlesztési lehetőségeit.

„Több helyi jelentőségű útszakaszt állami jelentőségűvé emelnénk. A folyamatot még 2021 végén indítottuk el” – jegyezte meg Miroszlav Bileckij.

Hozzátette, a határmenti infrastruktúra fejlesztése a megyevezetés prioritásai között szerepel. A hadiállapot, a tengeri kikötők blokádja kapcsán sokszorosára emelkedett a határátkelők terheltsége. Ennek megfelelően nőtt a forgalom intenzitása és romlott az útburkolat.

A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás a közúti szolgálatok munkatársaival közösen lobbizni fog az államhatárhoz vezető útszakaszok helyreállítására szánt forrásokra.

Az Ungvár–Munkács útszakasz bővítésére és a Munkácsot elkerülő út megépítésének szükségességét továbbra is szükségesnek tartják.

„Megismerkedtem egy nagyon érdekes és ígéretes tervvel, amely egy új, Beregszásztól Kijevig tartó autópálya megépítésére irányul, köz-magán partnerség alapján. Igen, a megvalósítás több évig is eltarthat, de lehetővé teszi Kárpátalja közlekedési rendszerének integrálását az európaiba, bővíti lehetőségeit, lendületet ad a térség gazdasági növekedésének és fejlődésének” – fogalmazott Miroszlav Bileckij.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó