A Beregszászi járásban 721 háztartás maradt gáz nélkül

A Zakarpatgaz szakemberei gázszivárgás miatt ma leállították Nagybégány és Kisbégány földgázzal való ellátását, közölte szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a megyei gázszolgáltató.

A vészleállás miatt 721 magánház és 3 objektum gáz nélkül maradt, közölte Viktor Ivanov, a Zakarpatgaz Munkácsi Kirendeltségének vezetője. A  rendkívüli helyzet megszüntetésére irányuló munkálatok a lehető legrövidebb időn belül befejeződnek, de számos kapcsolódó teendő elvégzése időbe telik.

„Időre van szükségünk, hogy minden háznál elzárjuk a csapokat a gázvezetékeken. A javítási munkálatok elvégzése után a rendszert feltöltjük és ellenőrizzük, nincs-e szivárgás. Ezt követően minden háztartásban ellenőrizni kell a gázellátó rendszer megfelelő működését, csak ezután lehet újraindítani a szolgáltatást. Mindez a fogyasztók biztonsága érdekében történik” – magyarázta Viktor Ivanov.

A tervek szerint a munkálatok január 27-én, pénteken fejeződnek be.

A fogyasztóknak nem kell fizetniük a helyreállításért, mert a kivitelezésüket a gázelosztási (szállítási) szolgáltatás díjából fedezik.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó