A háborús károk meghaladják a 137 milliárd dollárt

Az orosz hadsereg a háború kezdte óta hatalmas pusztítást vitt véghez Ukrajnában. Az okozott kár összege – 2022 decemberében végzett felmérés szerint –megközelítette a 138 milliárd dollárt.

KSE Institute összegzése alapján a lebombázott otthonok összértéke 54 milliárd dollárt tett ki. A háború tíz hónapja alatt a megszállók – részben vagy teljesen – 149 ezer lakóházat romboltak le.

Az infrastruktúrában okozott pusztítás is hatalmas. A tönkretett ipari létesítmények becsült értéke 35,6 milliárd, a vállalkozók vesztesége pedig 13 milliárd dollár.

Az agresszorok több mint 3000 oktatási intézményt támadtak, az ezekben keletkezett kár 8,6 milliárd dollárra rúg. Az elpusztított művelődési, egyházi és sportlétesítmények összértéke 2,2 milliárd dollár.

A háború kezdete óta az orosz erők 64 jelentősebb gyárat, 31 bentlakásos iskolát, 44 szociális központot, közel 3000 üzletet, 593 gyógyszertárat, 330 kórházat, 595 állami és önkormányzati hivatalt romboltak le. 195 ezer személygépkocsit, 14 ezer tömegközlekedési eszközt, 84 ezer mezőgazdasági gépet tettek tönkre vagy foglaltak le.

 

Az ukrán miniszterelnök elmondta, hány épület rongálódott meg a háború következtében

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó