Vodka csak bankkártyára?

Az új adótörvény kidolgozása közben felmerült, foglalják jogszabályba, hogy a jövedéki termékekért kizárólag bankkártyával lehessen fizetni.

Az ötletről Rosztiszlav Surma beszélt az Ukrajina-Ukrinform tájékoztatóján. Az Elnöki Hivatal vezetőjének helyettese elmondta, az adóreform tervezetének kidolgozása közben vizsgálják a jövedéki termékek (cigaretta, alkohol) adójának közép-európai szintre emelését. A reformok kurátorának tisztségét is betöltő politikus úgy véli, hogy az intézkedés jelentős bevételhez juttatná a költségvetést.

Surma hozzátette: fontos kérdés ezeknek az adóknak az adminisztrálása, hiszen jelenleg a dohánytermékek 30 százaléka a feketepiacot gazdagítja. A szeszes italok esetében ez az arány még nagyobb. Az Elnöki Hivatal vezetőjének helyettese szerint a megoldást az elektromos zárjegyek bevezetése jelentené, mivel a papír zárjegyek könnyen hamisíthatók. A politikus szerint a másik hatékony intézkedés az lenne, ha a jövedéki termékeket kizárólag bankkártyával lehetne megvásárolni.

Surma rámutatott: mindezek csupán megvitatásra váró tervek. Döntés még nem született.

 

7,5 milliárd helyett 53,6 millió hrivnya: megbukott a szerencsejáték-biznisz adóterve

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó