Több munkát vár el a magyar válogatott belga kapitánya

Fegyelmet, elszántságot és szorgalmat vár a magyar labdarúgó-válogatott játékosaitól Georges Leekens szövetségi kapitány. A belga szakember nem titkolta, mi viheti előre az együttest: szerinte a futballistáknak többet kellene gyakorolniuk és dolgozniuk ahhoz, hogy elérjék azt a szintet, amit el szeretnének érni.

A Digi Sport televízió Sport 24 Extra című műsorában közölt interjújában azt mondta, ki akar alakítani egy 25-30 fős keretet, amelyben azért versengenek a meghívottak, hogy bekerüljenek a csapatba. Példát is állított eléjük.
– Csodálatos zenészek vannak ebben az országban, hozzájuk hasonlóan kellene nekünk is dolgoznunk napi öt-hat órát, és akkor elérhetnénk azt a szintet, amire vágyunk – fejtette ki igencsak kritikus véleményét Leekens. – Ha a nemzeti csapatban szerepelsz, akkor a fejeddel és a szíveddel is kell futballoznod. Ezt szeretném látni. Lehet rosszul játszani, azt el tudom fogadni, mindenkinek lehet rossz napja. Ám nem mások reakcióira kell figyelni, hanem magunkra. Megtenni mindent, és akkor nyerni fogunk. Utálom az egoistákat, azokat szeretem, akik a csapatért játszanak.
A válogatottal a világbajnoki selejtezőkön elbukó Bernd Storck helyére érkező új kapitánynak nincs sok ideje, hiszen ősszel már kezdődik a következő kvalifikációs sorozat. Addigra rendet akar a gárdánál.

– Remélem, szeptemberben már látszódni fognak a csapaton az első jelei annak, amiről most beszélek. Ha nem, akkor be kell kicsit keményítenem, akár a stábtagjaimmal szemben is – tette hozzá Leekens.

– Nem arról szól ez a szakma, hogy puszipajtások legyünk. Én alkalmazkodom az önök kultúrájához, cserébe azt szeretném, hogy azok, akikkel dolgozom, alkalmazkodjanak az én győzni akarásomhoz.

Úgy gondolom, együtt vissza tudjuk vinni a válogatottat a helyes útra, különben nem lennék itt. Tudom, hogy nagyon sok munka vár ránk, de biztos vagyok benne, ez lehetséges.

Az Európai Labdarúgó-szövetség január 24-én készíti el a Nemzetek Ligája csoportbeosztását – ez a sorozat is kvalifikál a 2020-as Eb-re. A magyarok a C-osztályban szerepelnek majd, és a küzdelmek szeptemberben kezdődnek. Addig márciusban és júniusban is két-két felkészülési mérkőzést játszik a válogatott.

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó