A LAP

Kárpáti Igaz Szó – az igényes olvasó lapja!

A mai Kárpáti Igaz Szó egykori jogelődje 1920. január 31-én jelent meg először, ezzel lapunk a legrégebbi sajtókiadvány Kárpátalján. A 98 éves múltra visszatekintő Kárpáti Igaz Szó az ukrajnai, kárpátaljai magyarság legpatinásabb és legismertebb lapja. Kárpát-medencei viszonylatban a külhoni nemzetrészek leginkább ugyancsak lapunkat azonosítják a kárpátaljai magyarság „hangjával”.

A jelenlegi nehéz idők ellenére egyedüli lapként a Kárpáti Igaz Szó jelenik meg hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – Kárpátalján, s ezzel a legnaprakészebb írott sajtóorgánum a megyében. A lapnak jól meghatározható küldetése van: anyanyelven tájékoztat nemzeti közös ügyeinkről, útba igazít, egyfajta érdekvédelmi intézményként eljár az olvasók ügyes-bajos dolgaiban a különböző állami intézményeknél. A Kárpáti Igaz Szó súlyát, jelentőségét, véleményformáló és közösségépítő szerepét az elmúlt évtizedek formálták.

Az általunk nyújtott gyors és hiteles tájékoztatás a print megjelenés mellett 2018. január elsejétől a megújult internetes portálunkon is elérhető.