Túl a nyolcadik X-en

Verebik László Munkácsról érkezett szerkesztőségünkbe. Laci bácsi már a nyolcadik X-et is betöltötte. A Mezőgecséből származó férfit a szerelem vitte a Latorca-parti városba, ahol 1963 óta él együtt feleségével. A találkozásra Nagybaktán került sor. Jövendőbelije itt töltötte könyvelői gyakornokságát.

Életét több tragédia árnyékolta be, a II. világháború idején édesapját, 1997-ben idősebbik gyermekét vesztette el. Előbbi a magyar hadsereg tagjaként halt hősi halált a Don-kanyarban, míg utóbbi a Csernobilban szerzett sugárfertőzés szövődményének áldozata lett. Fiatalabbik fia két unokával ajándékozta meg. A 15 éves Dániel katonai pályán képzeli el a jövőjét, Richárd pedig még az elemi iskola padját koptatja.

Bár Laci bácsi a mezőgazdasági pályán indult el, a katonaság után úgy döntött, kitanul villanyszerelőnek, s végül ebben a szakmában helyezkedett el. 40 évig dolgozott a munkácsi bútorgyárban, s innen is ment aztán nyugdíjba. Öregkori éveit leginkább az olvasás, tv-nézés, illetve az unokák töltik ki. Imádja a természetfilmeket, így ennek megfelelően leginkább a természetjárásról szóló cikkeket preferálja az újságban, de nem tud elsiklani a megyénket érintő egyetlen fontosabb esemény mellett sem. Mint mondja, egyáltalán nem bánta meg, hogy előfizette a Kárpáti Igaz Szót. Ennek ékes bizonyítéka az az EKO Szolgáltató Kft. által felajánlott ajándék élelmiszercsomag is, mely féléves nyereményjáték-sorsolásunkkor örvendeztette meg őt és családját.

 

Molnár Csaba

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó