Nem döntött rekordokat a tél

Bár már bennjárunk a meteorológiai tavaszban, az időjárás egészen máig a legkeményebb teleket idézte. Ha hidegrekordok nem is születtek az utóbbi zimankós napokban, az tény, hogy ilyentájt már sokkal enyhébb hőmérsékleteket szokott mutatni a hőmérő.

A megyei meteorológiai központ tájékoztatója szerint a leghidegebb február utolsó napján volt, amikor a megyeszékhelyen –12 fokig, a hegyvidéken pedig helyenként ennek több mint kétszeresére süllyedt az éjszakai hőmérséklet. A fagy nappal sem engedett szorításából.

A katasztrófa-elhárítási szolgálat tájékoztatója szerint a zimankónak halálos áldozata is van. Ungváron megfagyott egy roma származású férfi, aki ittasan elaludt. Az orvosok már nem tudták visszahozni az életbe. Különben naponta három-négy kihűléses esettel foglalkoznak az egészségügyisek. S bár a hideg engedett a szorításából, a meteorológiai előrejelzés szerint az igazi tavasz még várat magára. Az elkövetkező napokban feltámad a szél, amely helyenként viharos erejűvé válhat, a megye középső területén kiterjedt csapadék várható.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó