Téli Kupa: kialakult a negyeddöntő mezőnye

Az elmúlt hétvégén kialakult a 23 együttes részvételével zajló megyei Téli Kupa kieséses szakaszának 8-as mezőnye. A hagyományos szezonindító sorozat pont egy hónapja rajtolt, mostanra nyolc gárda maradt állva a havas trófeáért. Az öt élvonalbeli gárda mellett három másodosztályú csapat jutott a negyeddöntőbe.

A gárdákat január végén három hatcsapatos és egy ötcsapatos csoportba sorsolták, ahol körmérmérkőzéses rendszerben mérkőztek meg egymással. Az A- és B-csoport Szerednyén, a D- és C-csoport Nagyszőlősön műfüves pályán játszotta a mérkőzéseit. A csoportok első két helyezettje jutott tovább a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.

Az  A-jelű csoportban egyértelműen a Szerednyei FC és az FK Polena dominált, a Koncházai Vitéz tudta tartani a lépést, ám a továbbjutás kérdése már az utolsó előtti fordulóban eldőlt. A csoportelsőség volt a tétje az FK Polena–Szerednyei FC összecsapásnak az utolsó fordulóban, egyáltalán nem mindegy a sorrend, ugyanis a csoportelsők csoportmásodikokat kapnak a következő szakaszban. Ennek megfelelően a szoros találkozót végül 2–1-re Szerednye nyerte, ami azt jelenti, hogy a házigazda végzett a csoport élén. A másik két találkozón a Koncháza tétnélküli mérkőzésen 4–0-ra legyőzte Nagybereznát, Írhóc kiütéses, 7–1-es győzelmet aratott Sislóc felett.

A B-csoportban kiélezett küzdelem folyt a továbbjutásért, az utolsó forduló előtt három gárda, a Minaji FC, a Borhalom és az Ungvári FC is továbbjutásban reménykedett.  Az első helyet a Minaji FC kaparintotta meg miután 2–0-ra legyőzte az Ungvári FC-t. Borhalom Beregrákos ellen elért 1–1-es döntetlennel egyetlen ponttal megelőzte az Ung-parti gárdát, és a továbbjutást érő második pozícióban zárta a csoportkört. Az Ungvári Sportiskola–Nevickei FC mérkőzés gólnélküli eredménnyel zárult.

A C-csoport első helye már korábban elkelt, a hatos listavezetője a Nagyszőlősi FC tét nélkü lépett pályára Dombó együttetse ellen, hamar kijött a tudásbéli különbség, az ugocsaiak végül négyet vágtak a másodosztályú  gárdának. A második helyet az Ökörmezői Verhovina kaparintotta meg, miután egyetlen góllal legyőzte a husztiakat.

A D-jelű ötösben a Zaricsai (Alsókaraszló) FC három győzelemmel és egy döntetlennel végzett a csoport élén, nem mellékesen a többi csoportgyőztes hibátlan mérleggel zárt. Alsókaraszló az utolsó fordulóban már nem is lépett pályára, a második helyért az Ilosvai Buzsora és a Rahói Kárpáti csapott össze. Az ilosvaiak kétpontos előnyből várták a találkozót, így a 2–2-es döntetlen nekik kedvezett. A Fancsika–Magyarkomját mérkőzést már le sem játszották.

A megyei csapatok szezon eleji sorozata hosszú kihagyás után 2007-ben indult újra. 2012-ig háromszor a Munkácsi FC hódította el a kupát, majd a Beregvidéki FC is triplázni tudott. 2013-ban érdeklődés hiányában elmaradt a szezonnyitó sorozat. A kihagyás után 2014-ben ismét elrajtolt a havas kupa, akkor az Ungvári Hoverla U19-es csapata nyert, a döntőben a Huszti Obolonyt győzte le 1–0-ra. 2015-ben a Beregdédai FC hódította el a trófeát, a csapi fináléban az Ungvári FC-t győzték le büntetőkkel. 2016-ban az Ungvári FC diadalmaskodott, miután a döntőben 6–0-ra legyőzte a Munkácsi Sportiskola együttesét. Tavaly a Nagyszőlősi FC nyerte a sorozatot, miután a Szerednyén rendezett fináléban simán, 3–0-ra győzött a Szerednyei FC ellen. Hamarosan eldől, hogy lesz-e címvédés az idén, vagy újdonsült kupagyőztest köszönthetünk.

A téli bajnokság csoportkörének végeredményei:

A-csoport: 1. Szerednyei FC 15 pont, 2.  FK Polena 12, 3. Koncházai FC 9, 4. Írhóci FC 6, 5. Nagybereznai FC 3, 6. Favorit Sislóc 0.

B-csoport: 1. Minaji FC 15 pont, 2. Borhalmi FC 10, 3. Ungvári FC 9, 4. Ungvári Sportiskola U17 4, 5. Beregrákosi Kalász 4, 6. Nevickei FC 1.

C-csoport: 1. Nagyszőlősi FC 15 pont, 2. Ökörmezői Verhovina 9, 3. Dombói Kárpáti 7, 4. Huszti Obolony-2 3, 5. Szilcei (Beregkisfalud) FC 3, 6. Nagybocskói FC 1.

D-csoport: 1. Zaricsai (Alsókaraszló) FC 10 pont, 2. Ilosvai Buzsora 7, 3. Rahói Kárpáti 4, 4. Fancsikai FC 3, 5. Felsőveresmarti FC 1.

A negyeddöntők párosítása:

Szerednyei stadion, március 10., 12 óra (közép-európai idő)

Szerednyei FC–Borhalmi FC

Minaji FC–FK Polena

Nagyszőlősi stadion, március 11., 12 óra (közép-európai idő)

Zaricsai FC–Ökörmezői Verhovina

Nagyszőlősi FC–Ilosvai Buzsora

 

Forrás:
KISZó/Szabó Sándor
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó