Zsírfagyasztással a súlyfelesleg ellen

Bár az időjárás nem azt mutatja, de bizony már tavasz van, s remélhetőleg hamar olyan meleg lesz, hogy lekerülhetnek rólunk a kabátok, a meleg ruha. A nők ilyenkor veszik észre, hogy súlyfölösleggel küszködnek, s amit a tél folyamán olyan könnyen felszedtek, azt bizony nehéz leadni. A beregszászi Varcaba Olasz Eszter alakformáló specialista éppen e hölgyek „megmentésére” siet – zsírfagyasztással (kriolipolízis, cryolipolysis) teszi őket csinosakká.

– Mit kell tudnunk a zsírfagyasztásról? – érdeklődtünk a szakembertől.
– Több fajta technikával dolgozom, ezek leghatásosabb módszere a kriolipolízis. Ez korunk legújabb és legjobb technológiája, a zsírleszívás egyik alternatívája. Alapvető elve a kontrollált hűtés a beavatkozás mentes zsírrétegcsökkentés érdekében. A hűtésnek kitett zsírsejtek sejthalált szenvednek, így a bőr alatti zsír a környező szövetek károsodása nélkül csökken. A lebontott zsírsejtek a természetes anyagcsere-folyamatok során távoznak a szervezetből, azaz az immunrendszerünk bontja le. Már az első kezelés után 25 százalékos a javulás, az igazi eredmény két hét múlva látszik, de egy hónap elteltével akár 36 százalékos zsírcsökkenést is elérhetünk. A kezelhető testfelületek a has, a hát, a kar, a csípő, a comb és a fenék.

– Amikor az ember ilyet hall, szinte el sem hiszi, csodának tartja. Vannak-e mellékhatások…
– A zsírfagyasztás semmiben nem terheli és nem károsítja a szervezetet. Persze mielőtt hozzálátnánk, kikérdezzük a vendéget, hogy van-e valamilyen egészségügyi problémája. Első lépésként felhelyezzük, például a hasra a zsírfagyasztó kendőt. A kezelőfejek alatt a mínusz 9-10 fokos hűtés hatására a zsírsejtek szétesnek, a zsírfaló sejtek azt bekebelezik és energiává alakítják át. Sem a máj, sem a vese nem károsodik. A kriolipolízis fájdalommentes, a kezelés alatt enyhe feszülést lehet érezni, de a vákuum mértékét személyre szabottan állítjuk be. A zsírbontó kezelés miatt a kezelt felület átmenetileg érzéketlenné válik, mely néhány órával később teljesen elmúlik. A vendég rögtön a kezelés után tovább folytathatja munkáját.

– Hányszori alkalom egy kúra?
– Ez emberfüggő. Maximum hat alkalommal lehet jönni, havonta egyszer, egy kezelés egy órát vesz igénybe. Volt, aki a hat alkalom alatt 54 kilogrammtól szabadult meg, tehát kilókban és centiméterekben is mérhető az eredmény. Azoknak ajánlatos a zsírfagyasztás, akiknek van mit bontani a zsírréteg-vastagságából. Az én speciális gépem négy fejjel rendelkezik, jelenleg ez a legmodernebb technológia.

– Mely testrészükön szeretnének a leginkább fogyni a vendégek?
– A hasat emelném ki. A női hormonok úgy dolgoznak, hogy egy bizonyos kor után a zsírréteg a hastájon alakul ki, amit tornával már nem igazán lehet eltüntetni. A kezelt területről a fölösleget, vagyis a zsírt úgy távolítjuk el, hogy az nem jön vissza.

– Bárki jöhet ilyen kezelésre?
– Nem. Akinek bármiféle panasza van, annak ez nem ajánlott. Cukorbetegségben szenvedőknek, szívbetegeknek, magas vérnyomással küszködőknek, daganatos betegeknek, terheseknek és szoptatós anyáknak, és azoknak sem, akiknek hidegallergiájuk van. Akik túl vannak a kezelésen, azt tanácsolom, hogy egy hétig ne érje forró víz a kezelt területet, ne szaunázzon, ne szoláriumozzon. Ajánlatos viszont bőrnyugtató krémeket használni.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó