Finiselt az ungvári teremfoci liga

Az ungvári teremlabdarúgó liga (UFL) négy hónapja 32 csapat részvételével rajtolt el. Az immár második alkalommal megtartott tornán nemcsak a csapatok száma – első alkalommal 24 gárda nevezett –, de a területi lefedettség is bővült, hisz munkácsi és perecsenyi alakulatok is neveztek. Így akár megyeinek is nevezhetnénk az egyre népszerűbb sorozatot. Az elmúlt hétvégén 14 forduló, 224 mérkőzés és több száz gól után a dobogós csapatok átvették a megérdemelt serleget és érmeket Ungváron az egykori Babalu disco klubban.

Ahogy arról korábban már, írtunk a küzdelmek három osztályban zajlottak: a szuperligában, a felső ligában és a két csoportból álló első ligában. Többnyire zsúfolásig megtelt lelátók előtt futsaloztak a csapatok a baranyai Zinedine és az ungvári Junyiszty sportcsarnokban. A 2017/’18-as idény klasszikus két körben zajlott.

A 8 csapatot felvonultató elit osztályban az országos amatőr ligában szereplő, megyei bajnok Minaj végzett az élen, 36 pontot gyűjtöttek össze. A második helyen a Proszpekt (31 pont), a harmadikon a Medeja (29 pont) végzett. Ebben az osztályban szerepelt a negyedik helyen finiselő Ungvári Nemzeti Egyetem csapata, a szuper liga tagja még a Radvánc, a Vopak és a munkácsi Berkut. Az Alex nevű munkácsi egylet a Minaj elleni balhés mérkőzése után feladta a küzdelmet.

A felső ligában szintén 8 csapat küzdött a végső győzelemért, az utolsó fordulóig kiélezett csata folyt a bajnoki címért, végül az Olimpik nyert 30 ponttal, második az Uzhnet (28), harmadik a Viking (23) lett.

A legalsó szinten, az első ligában mindkét csoportban 8-8 alakulat van, az A-csoportban a Teamwear nyerte kupát, megelőzve a Traktor és a Feniksz csapatát, a B-jelű nyolcasban az Utei végzett az élen, maga mögé utasítva a Perecseny és a Rjativnik együttesét. Az A-csoportban szerepel az Ungváron tanuló afrikai diákokból verbuválódott Afrika United is, ők ezúttal az utolsó helyen zártak.

Olekszandra Terembec, az ungvári teremlabdarúgó liga alapítója és főszervezője rövid szezonértékelő beszédében sokkal jobbnak és gördülékenyebbnek nevezte a második évadot. Kifejtette ez egyaránt köszönhető a szervezők és a csapatok rutinjának.

A díjkiosztón a serlegeket és érmeket Homonai László alpolgármester, Sztepan Szelmenszkij sportújságíró és Vitalij Kacsur, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség alelnöke adta át.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó