Aki jóban van a bolygókkal

Kurmay Anna a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium elsős kisdiákja. A kislány azelőtt a 4. számú középiskolában tanult. Amikor a gimibe került, alig volt változás, gyakorlatilag mindenkit ismert, hiszen sok korábbi osztálytársával együtt kezdte az új „életet”.

– Bár a tanárok ismeretlenek voltak és a követelmény is nagyobb, mégsem mondanám, hogy nehéz volt a beilleszkedés.

A kedvenc tantárgyam az angol, a német és a természetrajz. Ez utóbbit nagyon érdekesnek találom. Főleg amikor a bolygókkal ismerkedtünk, az nagyon érdekelt, érdekel, hiszen ez komoly téma.

A munkaórát is a kedvencek közé sorolnám. Mi lányok varrni szoktunk, legutóbb népruhába öltöztetett babát készítettük, a fiúk többnyire fával dolgoznak – árulta el Anna, mint ahogy azt is, hogy olvasni is nagyon szeret, most fejezte be a Rumini című könyvsorozatot. Egy kis szünet után ismét belekezd egy jó kis írás olvasásába.

– A barátnőkkel hogy múlatjátok az időtöket?
– Vagy nálunk, vagy náluk szoktunk összegyűlni. Ha hozzánk jönnek, szívesen játszunk a macskánkkal és jókat beszélgetünk.

Sokféle témát felhozunk, mindig van miről diskurálni, olyan lányos dolgokról.

Annának két kistestvére van, Márton hét, Luca pedig ötéves. Mint mondta, kishúgával sokkal jobban kijön, mint az öccsével, hiszen Márton fiús dolgokat akar játszani, míg Luca természetesen csajosokat. De néha írni és számolni is tanítja a kislányt, vagy kézműveskednek, amit a húga nagyon szeret.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó