Gazdára talált az asztalitenisz Vándorkupa

A szerény érdeklődés és a versenyről versenyre csökkenő létszám ellenére sem torkollott érdektelenségbe a Beregszászi Városi Tanács és a Beregszászi „Bereg” Sport és Egészségjavító Klub (BeregSEK) közös szervezésében lebonyolított III. Beregszászi Amatőr Asztalitenisz Vándorkupa. Az utolsó fordulóig nyílt volt a küzdelem.

A visszajelzések tükrében kijelenthető, hogy az – első ízben – önerőből megvalósult kupasorozat semmilyen tekintetben nem maradt el a korábbiaktól.

A színvonalas és izgalmas játékmenetekben bővelkedő utolsó forduló döntött a Vándorkupa sorsáról, pontosabban Kardos Zoltán remek játéka. Annak ellenére, hogy – az előző sorozatokban is kimagasló eredményeket elérő Tóth József – régi-új ellenfélként próbálta megnehezíteni a dolgát, mindenkit legyőzve lett újra a sorozat bajnoka.
A versenyen ezúttal is a két csoport első két helyezettje jutott a döntőbe, a további helyezettek a vígaszágon folytatták. A játékosok erejét, küzdeni akarását jól szemléltette az, hogy az előző fordulók alapján még a végső győzelemre esélyes Fóris József sem jutott tovább a csoportjából, végül az 5. helyen végzett.

Az ötödik, egyben utolsó forduló eredményei: 1. Kardos Zoltán, 2. Pacuk Sándor, 3. Tóth József, 4. Mihail Szolosenko, 5. Fóris József, 6. Martin Roland.

Az érmeket, okleveleket és a győztesnek járó kupát ezúttal is Vaszil Fekete, az önkormányzat oktatási, ifjúsági és sportosztályának vezetője és Prodan János, a BeregSEK alapítója adták át. Ezt követően a résztvevőkhöz fordulva megköszönték a kitartásukat, sportszerűségüket, s élve az alkalommal felhívták a figyelmet a következő – április közepén esedékes – „Űrhajózás napja” asztalitenisz emléktornára.

Répási István (Beregszász)

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó