Karambolokat hozott a márciusi tél

A meteorológia már napok óta ontja a közlekedőknek szóló figyelmeztető előrejelzéseket: ónos eső, köd, jeges burkolat teszi veszélyessé a járműforgalmat. Az autósok azonban vagy nem hallgatják a rádiót, nem olvasnak újságot, vagy egyszerűen semmibe veszik a jó szándékú intelmeket. Sőt arra is hajlamosak, hogy ittasan üljenek a volánhoz.

Mint arról Olga Martin, a megyei közúti járőrszolgálat sajtósa beszámolt, az enyhe február és a közelegni látszó tavasz miatt sok autós már visszaszerelte járművére a nyári gumit, de olyanok is vannak, akik át sem tértek a téli abroncsra. Ezek most a márciusi télben isszák meg könnyelműségük levét. A múlt hét végén váratlanul ránk tört időjárási front alaposan megváltoztatta az egyébként sem rózsás útviszonyokat.

– A közlekedési vonalakon nemcsak a méretes kátyúk teszik próbára a sofőröket, de a letaposott hótól, jégbordáktól síkossá vált burkolat is megtréfálja őket – mondja a szóvivő.

A rendőrségi statisztika szerint a megromlott közlekedési feltételek miatt a szombattól kedd reggelig eltelt időszakban 20 karambolhoz riasztották a közlekedésieket. A balesetek többsége a Csap–Kijev főút kárpátaljai szakaszán történt.

Az Ungvári járásban például egy nyerges vontató és Mercedes Vito kisbusz ütközött össze. A szerencsétlenséget az utóbbi jármű vezetője okozta, aki nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet. A gépjármű megcsúszott és irányíthatatlanná válva a kamion alá sodródott. Csak a szerencsén múlott, hogy senki nem sérült meg.

– Rendőreink számára a vasárnap volt a legmozgalmasabb. Megyeszerte kilenc helyre riasztották őket. A koccanások, ütközések, árokba csúszások zömmel a járművezetők felelőtlensége, a közlekedési szabályok semmibevétele miatt történtek – állítja Olga Martin.

Munkács közelében egy áruval megrakott kamion járt szerencsétlenül. A nagy tömegű jármű megcsúszott az egyik kanyarban. A sofőr nem tudta az úton tartani az autót, és az az oldalára dőlve az árokban kötött ki. A vezetőjének nem történt baja, de két napot kellett várnia, hogy ismét a volánhoz ülhessen. A főutat a visszaemelés idejére le kellett zárni a forgalom elől.

– Ezekben a balesetekben szerencsére senki nem szenvedett komolyabb sérülést. Igaz, a legfrissebb esetekről még nem kaptunk jelentést – jegyezte meg a szóvivő, aki annyit elárult, hogy szerdán 9 óráig négy közlekedési balesethez riasztották a járőrszolgálatot.

Balogh Csaba

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó