Kárpátaljai sikerek Nagyecseden

A Kárpátaljai Népi Zenede növendékei részt vettek a Nagyecsedi Verbunk és Csárdás versenyen. Az országos Verbunk versenyen 80 résztvevő indult, köztük hat legény Kárpátaljáról: Marozsi Milán, Buda Patrik, Biki István, Papp Attila, Vince István és Bocskai László. Utóbbit Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület vezetője, zsűritag különdíjban részesítette. Ifj. Kokas Károly, a gyerekek felkészítője és egyben versenyző is, korcsoportjában a III. helyezést érte el.

A rendezvény második napján 46 pár vetette össze tudását a magas színvonalú zsűri előtt. Kádár Vivien-Marozsi Milán, Szabó Annamária-Vince István, Kocsis Rebeka-Buda Patrik, Tatár Fruzsina-Papp Attila és Kokas Kornélia különdíjban részesült. Míg Lázár Melánia-Biki István párosa a III. korcsoportban a 2. helyezést ért el, Lázár Alexa és Bocskai László a II. korcsoportban a legjobbak lettek. Felkészítő tanáruk, Kokas Krisztina és ifj. Kokas Károly az V. korcsoportban a dobogó második fokára léphettek.

A Kárpátaljai Népi Zenede vezetői köszönetüket fejezik ki Andóné Kujbus Nórának, a verseny igazgatójának, hogy részt vehettek a versenyen, s hogy mindenben támogatta őket. Nagyecsed önkormányzatának az étkezésért, a szülőknek a szállás biztosításáért. Dr. Orosz Ildikónak, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorának az utaztatásban való segítségért. A Bürkös Zenekarnak pedig a fantasztikus zenéért.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó