Nagyszőlős–Minaj finálé a Téli Kupában

A Nagyszőlősi FC és a Minaji FC jutott a labdarúgó megyei Téli Kupa fináléjába. Az elmúlt hétvégén két helyszínen – a nagyszőlősi és a szerednyei stadion műfüves pályáján – rendezték az elődöntőket. A minajiak porig alázták a másodosztályú alsókaraszlói (Zariccsa) gárdát, ezzel szemben a Szerednyei FC igencsak megnehezítette a nagyszőlősiek dolgát, az ugocsaiak végül egyetlen góllal harcolták ki a továbbjutást.

Nagyszőlősön a Nagyszőlősi FC–Szerednyei FC találkozón a hasonló játékerőt képviselő csapatok két-két csatárral álltak fel, ennek ellenére többnyire a középpályán folyt a játék. Komolyabb helyzetekig inkább a hazaiak jutottak el. A 35. percben az ugocsaiak megszerezték a vezetést – Vaszil Kovtun távoli lövése akadt be a léc alá. Még a félidő vége előtt volt egy 11-es gyanús eset a hazai kapu előtt, Mihajlo Csedrik rántotta vissza a tizenhatoson belülre betörő Vaszil Kudelkót, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt. Fordulás után a szerednyeiek a védelem mögé belőtt labdákkal próbálkoztak, de a hazai védelem biztosan állt a lábán. Valentin Szljuszar csapata védekezésre rendezkedett be, és kontrákból próbált veszélyeztetni. Mindkét csapat előtt akadtak helyzetek, de az eredmény a lefújásig már nem változott, így a Nagyszőlősi FC jutott be a Téli Kupa döntőjébe.

Másnap Szerednyén sokkal cudarabb időjárási körülmények között, hóban és csípős szélben rendezték meg a Minaji FC–Alsókaraszlói FC találkozót. A megyei élvonalban és az országos amatőr bajnokságban szereplő Ung-vidékiek hamar felőrölték a másodosztályú egylet védelmét. Vaszil Pinyasko révén már a 8. percben vezetést szereztek a minajiak. Ezt követően kicsit kiegyenlítetté vált a játék, az ilosvai járási gárdát igazából a szíve vitte előre. Ennek ellenére gólt ismételten a minajiak szereztek, a 31. percben Vladiszlav Mikulják volt eredményes. A félidő hajrájában Hegedűs Róbert villant. A második játékrészben Hegedűs folytatta a gólgyártást és meg sem ált a mesterhatosig. A vége pedig 11–0 lett, Eduard Dzjoba és Mikola Ilkovics iratkozott fel még a góllövőlistára. Így a szezon eleji sorozat fináléjában a Minaji FC lesz a Nagyszőlősi FC ellenfele.

A finálét március 24-én, szombaton 14 órai (közép-európai idő) kezdettel rendezik a szerednyei stadionban.

 

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó