Az igazság arca

Január 31-i rovatunkban megjelent összeállításunk Ledöfte a cimboráját című fejezetében egy rövid rendőrségi hírt közöltünk arról, hogy emberölés történt Verbőcön. A hivatalos verzió szerint az ugocsai településen a házigazdát italozás közben leszúrta az egyik ismerőse. A 32 éves áldozat azonnal meghalt… Az özvegye azonban megkereste szerkesztőségünket, és kérte, hogy az ő és néhai férje nevének nyilvánosságra hozatalával írjuk meg, mi is történt valójában.

Az özvegy története

– Én az áldozat felesége vagyok, Papik Georginának hívnak. Néhai férjem Papik Lajos volt. Ezt kérem, írják meg, és közöljék, mi játszódott le az otthonunkban. Semmi nem úgy történt, ahogy a hírben szerepelt. Nem volt italozás, sem vendégeskedés. Nem is Lajost akarták megölni.

A férjemnek azért kellett meghalnia, mert rosszkor volt rossz helyen.

Szombat este volt. Roland, a néhai testvérem fia eljött Tiszaújhelyről meglátogatni a nagyapját, az én apukámat, aki velünk egy portán, de külön lakrészben él. A tettesnek őrá fájt a foga. Mégis a férjemet szúrta le. A férfi nem egyedül volt. Egy nő társaságában érkezett és követte el a gyilkosságot.

Én nem tudtam, nem hallottam, mi történt odakint. A késelő, akit soha nem láttunk, a férjem sem ismerte, a nővel bejött a házba. Kés volt nála, azzal hadonászott. Nekiment az apámnak, többször belerúgott. Kértem, nyugodjon meg, ne bántson senkit. De ő tovább hatajkodott. Engem is fellökött, és a többieket is taszigálta. Majd sarkon fordult és elmenekült.

Utána mentünk. Akkor pillantottam meg a férjemet. Lajos a teraszon feküdt, nehezen lélegzett. Akkor még élt. Hívtuk a mentőket, a rendőrséget. Az elsősegély már nem tudta megmenteni, a férjem addigra meghalt…

Nem volt nálunk semmilyen vendégség, senki nem bulizott. Nem is ismertük a késelőt…

Január 30-án temettük el szegény Lajosomat. Szombaton ölték meg, kedden tudtuk elvenni a holttestét…

Keresem az igazamat.

Elmentem a tiszaújhelyi polgármesterhez, mert tudni akartam, ki ölte meg a férjemet. Pinte László elmondta, milyen zűrös családból való a tettes. D. Szilveszternek hívják.

Az apja nemrég szabadult a börtönből, ahol emberölés miatt ült. A fia is volt már büntetve.

A szomszédja bántalmazásáért két év felfüggesztettre ítélték.

El vagyok keseredve. Nem tudom, mi lesz, hogyan tovább. Hét gyermekem van. Négyen még kiskorúak. A nagyobbak már önállóak, felnőttek. Ők az első házasságomból származnak.

Lajos a második férjem volt. A két és fél éves Szofia van tőle.

Ma ügyvédet fogadtam. Nagyszőlősön egy magyart, mert csak magyarul tudom pontosan elmondani, mi történt.
A késelő, amikor leszúrta a férjemet, a testvérével volt. Őt Katalinnak hívják, és szabadlábon van. Verbőcön félnek az emberek, mert ez a nőcske nem nyugszik, fenyegetőzik. Azt szeretném, tudja meg mindenki, mi az igazság…

Eddig szól Papik Georgina története. Az esettel kapcsolatban megkeresésünkre Volodimir Pavljuk, a megyei rendőrség sajtószolgálatának vezetője elmondta, a nyomozás még tart. A gyanúsított vizsgálati fogságban van.

Balogh Csaba

 

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó