Dinamo: Csernyihiv után irány a Stamford Bridge

A Sahtar és a Dinamo is hozta a kötelezőt az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

A tavaszt remekül kezdő kijeviek – az Európa Ligában kiejtették az Olympiakoszt, a hazai pontvadászatban egy ötössel kitömték a Zorját – Csernyihivből hozták el a három pontot. Az első félidőben a lengyel Tomas Kedziora talált be, a másodikban Vitalij Bujalszkij növelte az előnyt, de a vége azért nem volt ennyire sima, mert szűk tíz perccel a sípszó előtt Kartusov szépített, s a hazai Deszna megpróbált rohamozni az egyenlítésért, ami végül nem jött össze nekik. A magyar válogatott hátvéd, Kádár Tamás négy percet kapott Olekszandr Hackevics mestertől. Csütörtök este az EL nyolcaddöntőjében a londoni Chelsea vendége lesz a Dinamo, de nem számíthat két alapemberére: a szlovén szélső Benjamin Verbic eltiltás miatt még a visszavágón sem segíthet csapatának, míg a spanyol támadó, Fran Sol a hétvégi meccsen szenvedett vállsérülést.

A Sahtar Odesszában, a kiesőjelölt Csornomorec stadionjában lépett pályára és csak annyit adott ki magából, ami feltétlenül kellett a győzelemhez, amit Marlos 76. percben értékesített büntetőjével harcolt ki.

A múlt heti négy találat után ezúttal hármat kapott a látványosan rosszul rajtoló Vorszkla. Az Olimpik a sereghajtó ellen kapitulált, a lembergi házirangadót pedig az esélytelenebbnek vélt csapat nyerte.

A Premier Liga 20. fordulójának eredményei:

Csernyihiv–Dinamo 1–2

Csornomorec–Sahtar 0–1

Zorja–Vorszkla 3–0

Olimpik–Arszenal 0–1

Kárpáti–FK Lviv 0–1

Olekszandrija–Mariupol 1–1

Az állás: 1. Sahtar 51 pont, 2. Dinamo 44, 3. Olekszandrija 37, 4. Zorja 31, 5. Mariupol 28, 6. Vorszkla 27, 7. Deszna 27, 8. FK Lviv 26, 9. Kárpáti 20, 10. Olimpik 19, 11. Csornomorec 15, 12. Arszenal 11.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó