Minaji FC: két pontnyira a feljutástól

Kínkeservesen, de megnyerte utolsó előtti hazai bajnokiját a Minaji FC. Az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő minajiak egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a Bukovina Csernyivci ellenében.

Az első játékrészben jobbára csak erőlködtek a hazaiak, aminek az lett a vége, hogy a szünet előtt nem sokkal egy formás ellentámadás végén Anton Batrak bevette a hazaiak kapuját. A második félidőben rákapcsoltak a feljutásra hajtó minajiak, folyamatosan a Bukovina kapujának előterében pattogott a játékszer, de az egyenlítő gólig egészen a 69. percig várni kellett. Ekkor a mezőny egyik legjobbja, Artur Karnoza lőtt szépségdíjas szabadrúgásgólt. Rá tíz perccel pedig a góllövőlistát vezető, de ezen a meccsen sok helyzetet elpuskázó Hegedűs Róbert talált be éles szögből a vendégek kapujába, beállítva ezzel a létfontosságú, 2–1-es végeredményt.

Ez volt zsinórban a minajiak harmadik sikere, ám Kirilo Kurenko számára, mint véglegesített vezetőedző, az első. Igor Harkovscsenko korábbi szakvezető távozása után a mindössze 28 éves észt szakember hetekig csak megbízott trénerként dolgozott, ám a Bukovina elleni összecsapás előtt végleges, állandó kontraktust írt alá Valerij Pereszoljak klubelnökkel, így a következő szezonra már ő készíti fel az alakulatot. Csak az a kérdés, hogy nyártól ugyanebben az osztályban folytatják-e Kopolovecék, vagy egy ligával feljebb lépnek.

Két körrel a zárás előtt a Minaji FC 43 ponttal a második helyen áll a két ponttal többet gyűjtő Cserkaszi mögött. Holnap, május 19-én az utolsó előtti helyen álló Pogyillja Hmelnickij látogat a minaji arénába, ez lesz Karnozáék utolsó hazai fellépése, a zárókörben idegenben játszanak a minaji kék-fehérek.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó