Rendezvényt rendezvény követ

Ma vette kezdetét Beregszászban a háromnapos városnapi rendezvénysorozat. Úgy néz ki, az időjárás is kedvező lesz, a Kossuth tér már kora reggel megtelt árusokkal, a légvárak is elkészültek, számos sátorban várják a kézműves foglalkozások iránt érdeklődőket.

Az ünnepélyes megnyitó után a Pro Cultura Subcarpathica szervezésében zászlóbontási ünnepséget rendeznek, ezt hagyományőrzők felvonulása követi. Átadásra kerül a Beregszász város díszpolgára 2019 cím és a Pro Urbe-2019 emlékérem is, az esti órákban Margaret Island koncert szórakoztatja az érdeklődőket.

A város alapítása 956. évfordulója méltatására megrendezett három napon számos fantasztikus esemény, program várja a Beregszászba látogatókat. Az utcai kirakodóvásár mellett bemutatkoznak a kárpátaljai kézművesek és mesterek, a sport kedvelői sem unatkoznak majd, ugyanis holnap a Barátság Stadionban Beregvidék (Ukrajna) – Csenger (Magyarország) nemzetközi barátságos labdarúgó-mérkőzésre kerül sor. Vasárnap városi nyílt ifjúsági kötöttfogású birkózóbajnokságot szerveznek, de a polgármesteri vándorkupáért zajló városi asztalitenisz bajnokság is lesz.

És még ezzel sem ér véget a sport, ugyancsak a Barátság Stadionban Beregvidék (Ukrajna) – Hatvan (Magyarország) nemzetközi női U19-es mérkőzést tartanak.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó