Pályázati felhívás: Iuvenes Talentum Program

A Magyar Ifjúságért Polgári Egyesület (MIPE) a magyar–magyar kapcsolatok építése és fejlesztése céljából nemzeti, keresztény konzervatív értékek mentén szerveződő fiatal közösség által életre hívott civil szervezet. Fő célja a sejtszerűen működő helyi magyar közösségek határokon átívelő kapcsolattartásának, közös programok és rendezvények keretében történő együttműködésének a támogatása és szervezése.

A MIPE működése során elsődlegesen szakmai programok keretében támogatja a magyar közösségek tagjait, illetve csoportjaikat céljaik elérésében. Az egyik első ilyen szakmai programja a szervezetnek a 15-25 év közötti fiatal művészek kibontakozását támogató Iuvenes Talentum Program (ITP). A program keretében kiemelten a magyar–román határ menti régió, illetve

a kárpátaljai magyar ifjúság számára nyílik lehetőség szabad pályázati rendszerben támogatáshoz jutni művészeti tevékenységükhöz.

Az ITP keretében megkötések nélkül érkezhetnek be a MIPE elérhetőségeire ([email protected], [email protected]) pályázatok. E pályázatokkal szemben általános elvárás a precíz kidolgozottság, a releváns előélet és a referenciák bemutatása. Fontos a konkrét támogatási igény, valamint a reálisan várható célok és eredmények egyértelmű megfogalmazása.

A beérkezett pályázatokat a MIPE, illetve a szakmai kuratórium folyamatosan bírálja el. A bírálati szempontok között a világos, jól szerkesztett forma mellett előnyt jelent, ha a pályázó a lakóhelyétől eltérő országban valósítja meg a vállalt projektjét.

A MIPE várja valamennyi művészeti ágban alkotó fiatalok pályázatait, mindennemű művészeti céllal.

A pályázat keretében lehetőség nyílik visszatérítéses és visszatérítés nélküli támogatás igénylésére, illetve megítélésére is.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó