Államalapító királyunkra emlékeztek Szürtében

A római katolikus templom kertjében található Szent István-szobornál tartott ünnepséget Braun Éva, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke nyitotta meg.

− Még ha nem is ünnepelhetünk határok nélkül, de itt, a Kárpátok lábánál is gondolunk hazánkra. Ismerjük dicső történelmét, őseink híres tetteit. A múlt óriási felelősséget ró ránk. Hűnek lenni hazánkhoz, melyet Szent István alapított és a Boldogságos Szűz Mária oltalmába ajánlott – mondta Puskár Árpád polgármester. – Eddig is kijutott a népnek a kereszthordozásból. De nincs ennél dicsőségesebb dolog. Ahhoz, hogy megmaradjunk igazi keresztény magyarnak, vállalnunk kell ezt a terhet. Ne féljünk a megpróbáltatásoktól, hiszen attól csak erősebbek leszünk.

Puskár Árpád felhívta a figyelmet az anyanyelv használatának és egymás megsegítésének fontosságára.

A rendezvényen felszólalt Balogh Lívia, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke, Pohareczki Róbert, szürtei római katolikus plébános, illetve Rózsa Dávid, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia növendéke is. Az esemény fényét emelte a téglási Csalogány asszonykórus előadása.

Csuha Ivett

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó