Az év első újszülöttei

Harmincöt év után idén először eseménytelenül telt a szilveszter az ungvári szülészeten. Az új év első napja azonban mozgalmasra sikerült, egy-egy várva várt jövevénnyel bővült kilenc család.

Natalija Leszjo szülész-nőgyógyász tájékoztatása szerint négy kislány és öt kisfiú látta meg a napvilágot a megyeszékhelyen, valamennyien jól vannak. Elsőként 10 óra 15 perckor egy kislány született császármetszéssel. Az ungvári járási Ókemencén élő Alina Kij adott neki életet, aki anyósa jelenlétében hozta világra első gyermekét.

– Az orvosom január 8. és 14. közé saccolta a baba érkezését, de szilveszter után hajnali öt órakor megkezdődtek a fájások. Nem volt túl kellemes, de megérte – nyilatkozta a boldogságtól sugárzó újdonsült anyuka. Alina férje, Ruszlan, a szülőotthon előterében várakozott türelmetlenül. Csak akkor könnyebbült meg, amikor édesanyja felhívta telefonon, hogy közölje vele a jó hírt, s meghallotta kislánya sírását.

A második kislány a tervezettnél korábban, a terhesség 36. hetében érkezett 11 órakor. A sort 11,30 órakor egy fiúcska folytatta, akit ugyancsak az erősebbik nem újabb képviselője követett. A kismamák Ungvárról, az Ungvári, a Técsői járásból és Husztról érkeztek.

A beregszászi járási kórházban az év első napján két kisfiú született, az első, a kovászói Tóth Nikolett gyermeke reggel 5.40-kor. A kis Olivér 3700 grammal érkezett, de a gyermek komplikációk miatt a munkácsi gyermekkórházba került. Otthon két nagyobb testvére, a négyéves nővére és a kétéves bátyja várja, reméljük, hamarosan ő is hazamehet és nagyra nőhet.

A beregszászi Szilágyi család babája 10.30-kor jött a világra.

– Szerintem szebben nem is kezdődhetett volna kis családunknak ez az év, nagyon vártuk már első gyermekünket, de azt nem gondoltuk, hogy Beregszász első idei babája lesz – mondta boldogan Szilágyi Zsolt, a kis Alex édesapja.

– Elsején délelőtt érkezett meg a kisfiunk. Most még nagyon új a szülői szerep mindkettőnknek, de hamar belerázódunk – tette hozzá a büszke édesapa. Feleségét, Katalint császározni kellett, de már jól van, ő is nagyon boldog, hogy egészséges kisfiúnak adott életet.

– Otthon szilvesztereztünk, hajnali kettőkor jöttek az első fájások, azonnal bejöttünk a kórházba, Alex 3500 grammal és 51 centiméterrel született. Nagyon jó baba, nem sírós, csak eszik és alszik, ami ebben az időszakban a legtermészetesebb dolog. Már én is sokkal jobban vagyok, így reménykedünk, hogy napokon belül hazamegyünk, és otthon folytathatjuk a babázást – árulta el az anyuka.

Zsolt kihangsúlyozta, Beregszászban képzelik el a jövőjüket, nem szeretnének elköltözni úgy, mint sokan mások, ezért mindent megtesznek azért, hogy gyermeküknek szép és boldog jövőt biztosítsanak szülővárosukban.

Hegedűs Csilla, Magyar Tímea

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó