Újév várás gyújtogatással, késeléssel, gázolással

Vidékünkön az idén sem zajlottak tragédiák, balesetek nélkül a szilveszteri bulik és az új esztendő köszöntése is tartogatott kellemetlen meglepetéseket.

Munkácson a Liszt Ferenc utca egyik családi házában már a pezsgőbontáshoz készülődött a család, hogy megünnepeljék az új esztendő beköszöntét, amikor jókora detonáció rázta meg az épületet. Valaki gránátvetőből nyitott tüzet a portára, szétlőve annak kerítését. A riasztásra a munkácsiakon kívül a helyszínre vonultak a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi szakemberei is.

Megállapították, hogy az egyelőre ismeretlen elkövető egy hordozható gránátvetőből nyitott tüzet.

Szerencsére senki nem sérült meg. A rendőrség keresi a merénylőt.

Rahón emberöléssel kezdődött az új év. A rendőrséghez egy nő fordult, mert holtan találta az albérlőjét. Mint elmondta, beugrott megnézni, mi van a házban, amelyet bérbe adott egy 26 éves férfinak. Megdöbbenésére vérbe fagyva találta az illetőt. A nyomozók megállapítása szerint a gyilkosság elkövetésével egy 35 éves helybéli lakos gyanúsítható. Utóbbi vendégségben volt a későbbi áldozatnál, akivel együtt koccintottak az új év alkalmából. Iszogatás közben a férfiak összeszólalkoztak, amiből verekedés támadt.

A dulakodás hevében az idősebb férfi kést vett a kezébe és hátba szúrta a cimboráját, aki az udvaron összeesett és meghalt.

A késelőt őrizetbe vették. Az ügyben folytatják a nyomozást.

Huszton is halálesethez riasztották a rendőrséget. A városban a Kijev utcában elgázoltak egy nőt, aki a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe. A helyszínelő rendőrök megállapították, hogy a Mercedes-Vito kisteherautót vezető

26 éves férfi figyelmetlenül manőverezett, és hátra menet közben nem vette észre a jármű mögött tartózkodó nyugdíjas nőt.

A sofőrt, aki józannak bizonyult, a Btk. 286. cikke 2. pontjába ütköző bűncselekménnyel gyanúsítják.

Valamivel szerencsésebb volt annak a nőnek, akit Beregrákoson ütött el egy személygépkocsi. A 34 éves nő a gyalogátkelőn lépett az úttestre, de nem vette figyelembe a közlekedési lámpa tilos jelzését és épp a közeledő Renault elé került. A jármű 24 éves vezetője már nem tudta elkerülni a balesetet. Az elgázolt nőt kórházba szállították.

Szilveszter hajnalán Munkácson a Zrínyi Ilona utcában a tűzoltóknak akadt dolguk. A megyei rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatója szerint szándékos gyújtogatás következtében keletkezett tűz az ottani vendéglátóhelyen.

A tényállás szerint ismeretlenek bezúzták a létesítmény kirakatüvegét és felgyújtották a berendezést.

A Hoverla térségében ügyeletet tartó hegyi mentőket január első óráiban riasztották, mert bajba került egy ternopili turista. Az illető túrázás közben elvétette az irányt és eltévedt. A keresésére indult mentőcsapatnak a reggeli órákban sikerült rátalálni az illetőre, akinek az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó