Napos hétvégére számíthatunk

Pénteken elsősorban az északi tájakon lehet tartósan borongós, párás, ködös az idő, itt néhol szitálás nem kizárt, máshol azonban több órára kisüt a nap. Délután -1 és +10 fok között alakul a hőmérséklet, a déli tájakon lesz enyhébb az idő.

Nem lesz front térségünkben.

Szombaton egy hidegfront érkezik, így az északkeleti tájak kivételével sokfelé feltámad az északnyugati szél. Északkeleten tartósan borongós, párás maradhat az idő, a szelesebb tájakon viszont számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Csapadék nem várható. Északkeleten 1-3, máshol 4-9 fokot mérhetünk délután.

Vasárnap sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk, legfeljebb helyenként északon, északkeleten lehetnek tartósabban párás, ködös körzetek. Az Alpokalján megélénkülhet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

A jövő héten napról napra egyre többfelé számíthatunk majd borongós, tartósan párás, ködös időre. Jelentős csapadék nem várható, legfeljebb helyenként szitálás, esetleg ónos szitálás fordulhat elő. Kedden északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. Délutánonként -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó