Tüzesen kezdődött az év

A korábbi évekhez képest az idei első hónap tizenkét napja rendkívül sok tűzesettel írta be magát a katasztrófa-elhárítás megyei főosztálya történetébe. E rövid idő alatt 43 helyen lobbantak fel és végeztek pusztítást a lángok, informálta szerkesztőségünket Natalija Batir.

A szóvivő közölte, komoly aggodalomra ad okot a rendkívül sok eset, de főleg az, hogy a tüzek már két emberéletet követeltek, három személy pedig komoly sérüléseket, illetve füstmérgezést szenvedett. Csupán a szóban forgó időszak utolsó napján négy oltáshoz kellett kivonulniuk a lánglovagoknak.

A tüzesnek bizonyult január 12-én már a reggeli órákban megszólaltak a rohamkocsik szirénái. Munkácson az Ungvári utcában lévő fűrésztelep fafeldolgozó üzemrésze állt lángokban. Csak a tűzoltók gyors közbeavatkozásának köszönhető, hogy az épület és a telep nagy része megmenekült. Az anyagi kár így is jelentős. Szerencsére itt senkinek nem esett baja. A tűz okát még vizsgálják.

Aznap a megyeszékhelyen és a Szolyván lévő tűzoltó- alakulatoknak is akadt dolguk.

Ungváron a Lehoczky utcában nyílt területen tomboló lángokat kellett megfékezni, míg Szolyván egy lakóház gyulladt ki.

Szerencsére még idejében érkezett a segítség. Már rég besötétedett, amikor bajba jutott egy család az Ung-vidéken. Ungsasfalván (Irljava) a járási tűzoltók két egysége vonult ki a lakástűzhöz. Az épület lakhatatlanná vált, ám személyi sérülés nem történt.

A katasztrófa elhárítás szakemberei próbálják felvilágosító munkával elejét venni a bajoknak, felkeresik a településeket, hogy elmagyarázzák, mire kell leginkább vigyázni, milyen hibák miatt keletkezik leggyakrabban tűz a magánszektorban. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, a fűtési idény kellős közepén sokan félvállról veszik a saját és embertársaik biztonságát .

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó