OTP-bankfiókot adtak át Munkácson

Ünnepélyes keretek között nyitották meg az OTP Bank fiókintézetét Munkácson. A széles körű szolgáltatást biztosító intézménynek a Munkácsy Mihály Közösségi Központ ad otthont.

Dr. Grezsa István elmondta, az 1912-ben épült egykori Osztrák-Magyar Bank létesítményében helyet kapott bankfiók kivételes jelentéssel bír. A miniszteri biztos kifejtette, a Kárpát-medencében egymás terhét hordozzuk, egyben egymásra vagyunk utalva magyarok és nem magyarok.

– Tervezzük a központ névadója, Munkácsy Mihály festőművész köztéri szobrának felállítását, melyet a múlt évszázad elejétől a két világégés és Trianon is késleltetett.

A jövőben az épület a munkácsi székhelyű magyar szervezetek találkozási pontjaként szolgál, illetve lehetőséget biztosít minden olyan kulturális program lebonyolítására, mely erősíti a helyi magyar szórványt.

Egyúttal nyitva áll az ajtó mindenki előtt, aki a közép-európai szellemiséget kívánja a jövőre vetítetni – jegyezte meg dr. Grezsa István.

A Munkácsy Mihály Közösségi Központ teljes felújítása még folyamatban van. Az átadást az év végére tervezik.

Csuha Ivett

A bankfiók létrejöttéről, az ügyfelek lehetőségeiről és a helyszín történelmi múltjáról a 2020. január 23-i lapszámunkban olvashatnak.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó