Megkezdte a felkészülést a Minaji FC

Megkezdte a felkészülés érdemi részét a másodosztályú országos labdarúgó-bajnokság március 22-i folytatására a Minaji FC. Érdekesség, hogy a mértékadó német Transfermarkt adatai szerint a keret értéke egy év alatt megduplázódott.

A téli alapozás első ütemében a csapat az ungvári Avangard Stadionban napi két edzéssel hangol az első felkészülési mérkőzésekre. A teljes keret Vaszil Kobin rendelkezésére áll, kezdeti időszakban fizikai jellegű gyakorlatokat végeznek a játékosok.

A héten már két edzőmeccset is játszott a gárda. A csapat honlapjának tájékoztatása szerint az NB II-es Kazincbarcika és a magyar élvonalban szereplő Kisvárda ellen egyaránt 1–0-ás vereséget szenvedett a Minaji FC. Ma 14 órai kezdettel (közép-európai idő) Debrecenben a DVSC ellen lépnek pályára Kopolovecék. Február 23-án Lembergbe utazik a minaji egylet, ahol az FK Lviv lesz az ellenfél. Hazai környezetben az eperjesi Tartan FC-t fogadják, végezetül február 28-án a harmadosztályú Ungvári FC-vel mérik össze erejüket.

Az új szerzeményekről egyelőre nem beszélnek a szakvezetők, ám a téli szünet előtt Vaszil Kobin megpendítette, hogy erősítést terveznek, lesznek, akiktől megválnak. Érdekes átigazolások várhatók. Kapcsolódó hír, hogy a labdarúgók piaci értékével foglalkozó Transfermarkt frissítette adatbázisát, amelyből kiderül, hogy a csapat értéke egy év alatt az egekbe szökött. A portál 2,65 millió euróra becsüli a minajiak játékoskeretét, ami a duplája a korábbinak(1,35 millió euró).

A klubvezetés nem titkolja, hogy a feljutás az első számú cél. A Sport Arena szakportál információi szerint a másodosztályban szereplő csapatok közül hat klub, köztük a Minaji FC folyamodott élvonalbeli licencért.

A másik országos porondon szereplő csapat, az edzőváltáson átesett Ungvári FC egyelőre még nem kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó