Az oktatási miniszter (is) kevesli a fizetését

Hanna Novoszad bejelentette, hogy konkurenciaképes fizetésre vágyik, amiből gyereknevelésre is futja.

Az oktatási és tudományos tárca vezetője úgy véli, jelenlegi béréből nem futná egy gyermek nevelésére. Mostani fizetése ugyan elég az önfenntartására, de ha a jövőben úgy dönt, hogy szül egy gyermeket, annak szükségleteire már nem telne. Havi 36 ezer hrivnyáért tölti be a tárcavezetői teendőket, ami állítása szerint 10 ezerrel kevesebb, mint amennyit előző beosztásában (az oktatási minisztérium igazgatóságának vezetője) keresett. „Saját lakásom, szolgálati autóm van. De ha megkérdezik tőlem, fiatal munkavállalótól, akinek gondolnia kell a jövőjére, a megtakarításra, a nyugdíjra, elégedett vagyok-e, akkor

egyértelműen nem vagyok elégedett.

Mikor véget ér jelenlegi megbízatásom, nem lesz semmilyen tartalékom”, nyilatkozta a miniszter, majd azzal folytatta, úgy véli konkurenciaképes fizetést érdemel, hogy ne szoruljon senkire. Ennek okán, eljön az idő, amikor már képtelen lesz megélni Kijevben.

A Miniszteri Kabinet által nyilvánosságra hozott adatok szerint Hanna Novoszad tavaly decemberi fizetése 138 412 hrivnyát tett ki, amiből 42 412 hrivnyát a kiegészítések, 96 000 hrivnyát a prémium tesz ki. Szeptemberi bére 38 288, októberi bére 37 981, novemberi bére 39 103 hrivnya volt, ezáltal tavalyi átlagfizetése 63 446 hrivnyát tett ki.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó