Nem is olyan rossz a délutáni alvás│KISZó-portré

Az izgő-mozgó kislánynak eléggé határozott elképzelése van a jövőjéről, elhatározta, hogy ha felnő, ő bizony pék lesz. Hogy mégis miért pont pék? Hát mert szeretne kenyeret sütni, és imádja a zsömlét.

Riskó Liza ősszel lett első osztályos, bár anyukája nem magyar, ő döntött úgy, hogy kislányának feltétlenül meg kell tanulnia az édesapja nyelvét is, ezért magyar iskolába íratta a kislányt. Liza már megtanult olvasni, számolni, és írni.

Nem esik nehezére a tanulás, a matematikát tartja a legnehezebb tantárgynak, kedvence pedig a felfedezem a világot (természetrajz) óra.

Imád rajzolni, már számtalan kifestőt elhasznált. A keze szinte magától nyúl a ceruzák után, és készülnek a szebbnél szebb ruhatervek a babái számára, kedvence a lila, ezért ez a szín szinte minden rajzán jelen van.

A kislányt idén érte az első nagyobb csalódás.

– Amíg óvodába jártam, azt hittem, az iskolában jobb lesz, most úgy érzem az oviban volt jobb – magyarázza.

A gond az, hogy mióta iskolába jár, nem alhat délután. Az óvodát pedig azért szerette volna mielőbb befejezni, mert ott aludni kellett – mondja az anyukája – azóta kiderült, nem is olyan rossz dolog az a délutáni alvás.

Liza szívesen segít a szüleinek, mosogat, felmossa a padlót. Az apukájának is mindenben a segítségére van, jól megértik egymást.

Bökényi Magdolna

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó