Nyugodtabb szombat után újra esős napok

eső, időjárás tavasz hideg kiszó

Pénteken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, így többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, helyenként hevesebb zivatarokra is számítani kell, jégesővel és viharos széllökésekkel.

Délután 18 és 28 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton lesz hűvösebb az idő, viszont a zivatarokat követően átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.
Hidegfront érkezik.

Szombaton helyenként párásan, ködösen indulhat a nap, majd napközben már mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Az ország legnagyobb részén száraz marad az idő, csupán egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg gyenge futó zápor. A délies szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Délután 23-28 fokot mérhetünk.

Vasárnap napközben az ország nyugati felén maradhat szárazabb, naposabb az idő, máshol ismét előfordulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok. A kissé szeles időben 24-30 fok valószínű.

Hétfőn és kedden a napos időszakok mellett többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lehetnek. Nagyrészt mérsékelt marad a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Délutánonként 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó