Az alakformálás jó ötlet │KISZó-interjú

Ne feledjük: a specialista nem varázsló.

Sokan állítják, és joggal, hogy a karantén időszak alatt az emberek nagy százaléka elhízott. A téli időszakban ez amúgy is így szokott lenni, ezért, főképpen a hölgyek a tükörbe nézve nem mindig azt látják, amit szeretnének. A szép alak, a karcsú derék ugyanis minden nő álma, de sokan egyszerűen nem tudják segítség nélkül leadni a kilókat, hogy a bikiniszezonra a legjobb formájukat hozhassák.

A beregszászi Vivien szalonban Olasz Eszter alakformáló specialista megannyi féle-fajta alakformáló lehetőséggel várja a csinosodni óhajtó hölgyeket. Őt kértük meg arra, ossza meg olvasóinkkal a javaslatait, hogyan lehetünk csinosak torna, s egyéb más szenvedés nélkül.

– Többfajta alakformálási módszert lehet igénybe venni. Ide tartozik a kavitációs ultrahangos zsírbontás, lipolézer, elektromos izomstimuláció, nyirokmasszázs.

A kavitációs ultrahangos zsírbontást heti kétszer lehet alkalmazni, egy teljes kúra tíz alkalom. Ebben a kezelésben a zsírsejteket mintegy buborékként felfújja az ultrahang hullám, majd szétpukkasztja. Ezáltal minden egyes kezelés után két centiméterrel lesz kisebb átmérújű a derék, a comb stb. Az erre ráfelelő kezelés a rádiófrekvencia, ami azért kell, hogy a bőr fogyás esetén ne ereszkedjen meg, mert az sem túl esztétikus. És végül minden alakformáló kezelés után ajánlott a nyirokmasszázs, mert az teljesen felturbózza a szervezet anyagcseréjét, oxigénnel látja el a vért, ami akár egy trombózis megelőzésére is alkalmas. Emellett méregtelenítő hatása van – magyarázta Eszter. Hozzátette, a különböző masszázsok is jó szolgálatot tesznek.

Van hasi zsírtörő és cellulit masszázs, ezek szintén nagyon hatásosak és az egészséget is szolgálják.

– Úgy két évvel ezelőtt a zsírfagyasztást jómagam is kipróbáltam, és bizony örömmel láttam és tapasztaltam a mínusz centiket…

– A zsírfagyasztás még mindig igen népszerű, ez havonta egyszer ajánlott kezelés, nagy mennyiségű zsírt bont le, 25 százaléktól akár 36 százalékig. Ezt csak tizennyolc éven felettieknek ajánlom, mert a tizenévesek általában még vékonyak, és legalább két centiméteres zsírréteg kell ahhoz, hogy elkezdhessük a hatékony kezelést. Viszont újabb technológia is áll a csinosodni vágyók rendelkezésére, ez nem más, mint a mezoterápiás, injekciós zsírbontás. Spanyol szérumokkal dolgozunk, a három szérum komplex neve triád: hialuron, kollagén és lipáz. Ezek orvosi tisztaságú enzimes szérumok, melyek a testünkben is megtalálhatók, tehát idegen anyagot nem juttatunk a szervezetbe. A szérumok csupán felerősítik az enzimeket. Tehát ha combokat, karokat, hasat, vagy tokarészt kezelünk, a szérumok az adott részeken pusztítják el a zsírt, emellett a befecskendezett anyagok bőrt feszesítenek, anyagcserét gyorsítanak és zsírt bontanak.

Háromhetente ajánlott a kezelés, eredmény már az első alkalom után garantált, a leereszkedett has és toka újra feszessé válik. A szülés után az anyukák is szívesen jönnek, hogy a hasuk ismét a régi legyen, s újra bikinit viselhessenek.

– Úgy tudom, nemcsak szépülni vágyó vendégeket fogad. Az elektromos izomstimulálást kiknek ajánlja?

– Ez egyfajta fejlesztést jelent. Konkrétan azok az izmok dolgoznak, ahová a tappancsokat fölhelyezem. Ezeket a kezeléseket általában hatvan feletti vendégek veszik igénybe, akik már nem tudnak hatékony fizikai tornát végezni. De azoknak is ajánlott ez a kezelés, akik gerincsérvvel, vagy izomsorvadással küszködnek, emiatt nem tudnak például súlyzózni.

És jó még a bőrfeszesítésre, anyagcsere-gyorsításra, rehabilitációra, regenerálásra bármiféle baleset után.

Persze az alakformáló specialista sem varázsló. Ha a kezelések után hazaérve jól bevacsorázunk, oda lehet a remélt eredmény. Sőt, Eszter azt ajánlja, hogy a kezelések ideje alatt – és nem csak akkor – naponta legalább három liter folyadékot (vizet) érdemes meginni, egy kis testmozgás beiktatása sem árt, aki bírja, és szereti, szaunázzon. A vörös húsok fogyasztását érdemes kerülni, inkább a gyümölcsöt és zöldségféléket részesítsük előnybe, sőt, még a szalonnát is bátran fogyaszthatjuk. Lényeg, hogy kerüljük a túlzott szénhidrátbevitelt, és persze a nagy mennyiségű édességet.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó