Szó volt a nyári gyerektáborok megnyitásáról

Az Elnöki Iroda legutóbbi ülésén a nyári táborok munkarendjéről is szó esett.

Az elmúlt nyáron több mint 80 féle különböző fertőzés ütötte fel a fejét a nyári gyermektáborokban. Ezért ezeknek az intézményeknek a munkája különösen magas rizikóval jár a koronavírus-járvány idején. Ez a Volodimir Zelenszkij
által összehívott COVID-19 tanácskozáson hangzott el, adta hírül az osvita.ua.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter beszámolója szerint

évente 1-1,2 millió gyermek pihen nyári táborokban.

– Sok gyerekről van szó, és a pihenésük feltételeit komolyan át kell gondolni a koronavírus idején – emelte ki Volodimir Zelenszkij elnök. – Ugyanakkor a táboraink többsége meglehetősen elavult állapotban van. Most kiváló lehetőség adódik arra, hogy átnézzék a könyvelést, felújítsanak ott, ahol szükséges, emeljenek a színvonalon, a kényelmen és változtassanak az étkeztetésen.

Denisz Smihal miniszterelnök arról számolt be, hogy a kormány figyelmesen követi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) információit a koronavírus helyzetének súlyosbodásával kapcsolatban, illetve tisztában vannak vele, hogy jelenleg a legnagyobb probléma az, ha megnyugtatjuk magunkat, hogy elmúlt a veszély.

Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma arról tájékoztatta a sajtót, hogy nagyon gondosan elemzik azt, hogy milyen feltételek mellett nyithatják meg a gyermektáborokat.

A konkrét ajánlások megfogalmazásához még szükségük van néhány napra.

Az egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy a pihenőhelyeken Ukrajna különböző régióiból érkező gyerekek és személyzet lehet jelen, ami növeli a fertőzésveszélyt.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó