Márton nagyon várja a nyarat│KISZó-portré

Rendhagyó tanéven vagyunk túl.névben a gyerekek. Az utolsó három hónap úgy nagyot, mint kicsit megviselt. A távoktatást mindenki másképp élte meg. A beregszászi Kurmay Márton szerint sokkal nehezebb volt így a tanulás, mintha rendszeresen járt volna iskolába.

– A 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola negyedik osztályát fejeztem be. Nem volt egyszerű az otthoni tanulás, és a hétvégékre is adtak házi feladatot. Néha a szüleim segítettek a leckében, anya a nyelvtanban, apa pedig a matekben. Viszont jó dolog is volt az otthonlétben, több időt tölthettünk együtt a család tagjaival, kicsit többet pihenhettünk – kezdte beszélgetésünket Márton.

A kissrác szeptembertől ötödikes lévén már sokkal több tantárgyat tanul majd és tanárból is több lesz.

Arra a kérdésemre, hogy tart-e ettől, elmondta:

– Kicsit izgulok, hogy milyenek lesznek azok a hetek, hónapok, de úgy hiszem, hogy nem lesz gond, mert a negyediket is jó jegyekkel fejeztem be.

Márton a leginkább az informatikát és az olvasást szereti, a számítógépet is ügyesen használja. Szívesen görkorizik, biciklizik, rollerezik és horgászik.

– A barátaimmal egy utcában lakunk, ezért gyakran találkozunk, hol nálunk, hol pedig náluk jövünk össze. Biciklizni szoktunk, pihenésképpen társasozunk. De néha a kishúgommal, Lucával is szoktam játszani, fogócskázunk, bújócskázunk, viszont a nővéremmel, Annával nem nagyon, ő már nagylány, megvan a saját világa, baráti köre. Emellett nagyon sokat tanul, nincs is ideje játszani velünk.

Beszélgetőpartnerem végül elárulta, annak ellenére, hogy már három hónapja gyakorlatilag nincs iskola, nagyon várja a nyarat, ugyanis remélhetőleg cserkésztáborban üdül majd a barátaival, és még sok más közös programot akarnak szervezni.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó