ZNO: Online írták a próbatesztet, összedőlt az oldal

A járványügyi helyzetre való tekintettel az ukrán kormány úgy döntött, módosítják a külső független tesztelés (ZNO) próbatesztjeinek lebonyolítását, írja az osvita.ua.

Hangsúlyozták, nem törölték el, csupán átvitték az online térbe.

Az egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, a koronavírusos megbetegedések növekedése miatt úgy határoztak, hogy nem engedélyezik a próba ZNO-k oktatási intézményekben való megírását. Az tesztek viszont online elérhetők, minden érettségiző a saját fiókján keresztül megoldhatja majd elküldheti a feladatokat ellenőrzésre, tette hozzá Makszim Sztepanov.

Mint arról az oktatási minisztérium tájékoztatott, a költségvetési minisztériummal azon vannak, hogy visszatérítsék a szülőknek a próbateszt összegét, mivel a szolgáltatás nem valósult meg.

Az előzetes megmérettetésre 362 ezer végzős jelentkezett.

Alig pár órával az online vizsga megkezdését követően, az Ukrán Oktatásminőség Ellenőrző Központ oldala összedőlt, mivel nem bírta a terhelést. Az illetékesek arra kérték a diákokat, ne aggódjanak, dolgoznak a probléma megoldásán. A helyes válaszokat egészen június 19-ig feltölthetik.

A próbavizsga 53 millió hrivnya kiesést okoz a költségvetésben.

Eredetileg június 15-én és 17-én kellene megírni a vizsgát a tesztközpontokban. Mint ismeretes, a próbateszt nem ingyenes, egy feladatlap ára 138-150 hrivnya között váltakozik régiótól függően.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó