Koronavírus-körkép: Kijevben törölték a nemzetközi járatokat

Továbbra sem lassul Ukrajnában a koronavírus-fertőzés terjedése, a betegek száma kedden 666 új esettel, elérte a 32 476-ot – derült ki az egészségügy miniszter szokásos napi tájékoztatójából. Kárpátalján sem jó a helyzet, 46 új megbetegedést regisztráltak, egyet közülük Beregszászban.

Ivano-Frankivszk városi tanácsa kedden úgy határozott, hogy ismét szigorít a karanténkorlátozásokon. Egyebek mellett újra bezáratja a sporttermeket és a fitness-központokat, valamint a kulturális létesítményeket. Előző nap 43 új fertőzöttet jegyeztek fel Ivano-Fankivszk megyében, velük együtt az azonosított esetek száma 1809. Új haláleset ugyan nem történt, de eddig már 91-en haltak bele a betegségbe, és ezzel, azaz a legtöbb elhunyt tekintetében a megye a negyedik helyen áll az országban.

Közben a Jevropejszka Pravda hírportál arról számolt be, hogy kedden az összes nemzetközi járatot törölték a kijevi Zsuljani repülőtéren a kormány korábbi rendeletére hivatkozva, amely szerint a karantén Ukrajnában még életben van. Egyelőre bizonytalanság van a körül, mikor és mely országokkal áll helyre a menetrend szerinti utasszállítás Ukrajnával annak ellenére, hogy hétfőtől elvileg a kormány engedélyezte a nemzetközi légi közlekedés újraindítását.

Forrás:
MTI/KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó