Pozitív koronavírus-teszttel akart átkelni a határon

teszt koronavirus

A Kisberezna–Ublja ukrán-szlovák határon pozitív koronavírus-teszttel akart átjutni egy húszéves fiú.

A kovácsréti (Kusnyicja, Ilosvai járás) fiatalember elvégezte a kötelező PCR-tesztet, mielőtt úgy döntött, elindul munkát vállalni külföldön.

A határátkelő ukrán oldalán leellenőrizték a papírjait, majd tovább engedték. A szlovák oldalon már az érvényes koronavírus-tesztet igazoló dokumentumot is kérték, ahol kiderült, pozitív a COVID-19-re, tehát fertőzött.

A fiú elmondta, nem jól értette az eredményt, ő úgy gondolta, hogy a pozitív azt jelenti, minden rendben van és egészséges.

A fiút a határról a mentő szállította. Az incidens következtében az akkor szolgálatot teljesítő határőröket (4 embert) is le kellett váltani, és mindegyiküket házi karanténba helyezték, számolt be a pershij.com.ua a csapi határőrszolgálat tájékoztatására hivatkozva.

A fiú állapota stabil, az ungvári kórházban tartózkodik. A határőröknek, akik kapcsolatba léptek vele, egyelőre nincsenek fertőzésre utaló tüneteik.

A portál felteszi a kérdést: az orvosok, akik kiállították a fiatalembernek az igazolást, miért nem értesítették őt az állapotáról és miért nem jártak el a szabálynak megfelelően?

Az esetről Vitalij Glagola ungvári újságíró videóüzenetben számolt be:

https://www.facebook.com/vglagola/videos/10220393692383665/

 

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó