Minaji FC: Dinamo-stop után jöhet a bajnoki hajrá

Az elődöntő jelentette a végállomást az Ukrán Kupában a Minaji FC számára. Akárcsak az előző kiírásban, most is a Dinamo Kijev parancsolt megálljt Vaszil Kobinéknak.

Normális körülmények közt hatalmas futball-népünnep lett volna megyénkben a legendás Dinamo vendégjátéka, ám a koronavírus miatti szigorítások zárt kapuk mögé űzték a csapatokat. A játékhiánnyal küzdő minajiakon az első félidőben átrobogott Olekszij Mihajlicsenko együttese, a dán légiós Mikkel Duelund duplája még hízelgő is volt a hazaiakra nézve, mert könnyen lehetett volna nagyobb is a különbség. A második játékrészt már csak „lehozták” a csapatok, kis szerencsével a minajiak erejéből futotta volna a szépítő találatra, de végül ez sem jött össze, az esélyesebb D-betűsök sima, 2–0-ás győzelemmel vették a kárpátaljai akadályt. A július 8-i lembergi fináléban a június 24-én esedékes Mariupol–Vorszkla párharc győztese lesz Bujalszkijék ellenfele.

Szintén szerdán kezdi el a másodosztályú bajnokság megcsúszott folytatását a Minaji FC. Sokáig úgy volt, nem folytatódnak a küzdelmek, s az első kör után a harmadik helyen lévő Ung-vidéki klub jövőre már az élvonal tagja lehet. Ám a szövetségben végül meggondolták magukat, s mégiscsak a pályán dől el a helyezések sorsa. A folytatás előtt tovább erősödő minaji kék-fehérek az alsóházhoz tartozó Kreminy Kremencsuk otthonában kezdték el a jókora késéssel indult tavaszi szezont. A folytatásban, június 29-én, nézők nélkül fogadják az Ingulec Petrovót, melyet az idei év első tétmeccsén kivertek a kupából.

És ha már szóltunk az erősítésekről: Vaszil Kobin együttesében folytatja a több mint 150 élvonalbeli bajnokival rendelkező Oleg Holodjuk, aki a Kárpátit és a Vorszklát is megjárta, legutóbb pedig Magyarországon futballozott, Szombathelyen és Zalaegerszegen. Minajba költözik az eddig alacsonyabb osztályokban vitézkedő csatár, Danilo Knis is, valamint egy kárpátaljai szélső, Szerhij Mastalir, aki már játszott a klubban, de aztán az Ungvári FC-be igazolt, ahol ősszel 5 gólt szerzett a harmadik vonalban. Viszont a Premier Ligás tagságért küzdő gárdának van egy nagy távozója is, Hegedűs Róbert házi gólkirály a rivális Metaliszt Harkivhoz szerződött.

A 19 játéknap után félbeszakadt és most folytatódó bajnokságot a 39 pontos FK Ruh vezeti a 38 pontos Voliny Luck előtt, a Minaji FC 37 pontjával a harmadik. Mögötte ugyanennyi pontja van az Ingulecnek, az Agrobiznisznek és az Obolony-Brovarnak, a hetedik Metaliszt 35 pontos, de még a nyolcadik helyen tanyázó és 33 ponttal bíró Avangard Kramatorszk is beleszólhat a dobogóért zajló versenybe.

D.Gy.

 

 

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó