Elstartolt az érettségi – ne hagyjuk ki!

Ukrajnában június 25-én vette kezdetét a külső független tesztelés (ZNO) fő vizsgaidőszaka.

Az idén, a járványügyi helyzet miatt, hosszú tárgyalások előzték meg az érettségit. Sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán megtartják-e, és ha igen, mikortól. A karantén miatt az érettségi egy bő hónappal később vette kezdetét. Június 25-én végül az oktatási minisztérium által meghatározott első forgatókönyv szerint elstartolt a vizsgaidőszak, ami egészen július 17-ig tart. Az első tesztet matematikából írják a végzősök. 

Az oktatási minisztérium információi szerint a tesztközpontok készen állnak a ZNO lebonyolítására, az országos tisztifőorvos javaslatait figyelembe vették.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a diákok tömörülését a bejáratnál, már kora reggeltől fokozatosan beengedték a vizsgázókat az épületbe. Belépés előtt megmérték a vizsgázók testhőmérsékletét illetve leellenőrizték, nem észlelnek-e rajtuk vírusos fertőzésre utaló tüneteket, számol be az osvita.ua.

A vizsgák levezetéséhez az idén 242 ezer dolgozót és több mint 11 ezer egészségügyist vontak be.

Annak ellenére, hogy Volodimir Zelenszkij elnök felmentette a végzősöket a kötelező ZNO írása alól, hangsúlyozzuk, hogy azoknak, akik a felsőoktatásba szeretnének jelentkezni, illetve külföldre szándékoznak felvételizni, továbbra is elengedhetetlen az érettségi megléte!

Forrás:
KISZó/Fotó:UNIAN

Post Author: KISZó