Mi lesz ősszel az iskolákkal?

Nagy a valószínűsége, hogy a legtöbb ukrajnai iskolának idén ősszel át kell állnia a távoktatásra, jelentette be Olekszij Danilov a Volodimir Zelenszkijjel való találkozóján.

A nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára kijelentette, az oktatási intézményeknek máris el kell kezdeniük a felkészülést a távoktatásra való átállásra. A titkár bejelentése azért volt meglepő, mivel korábban az oktatási minisztérium úgy nyilatkozott, hogy az iskolákat nem kötelezik az online munkarendre. Bár a koronavírus járvány idején való munkavégzés új szabályait – a fertőtlenítés, a takarítás stb. – már kidolgozták. Arról, az új tanévben milyen formában folytatódik az oktatás, csupán augusztusban kellett volna dönteni. Igaz, ezt még a korábbi oktatási miniszter, Ljubomira Mandzij nyilatkozta. Időközben új, egyelőre megbízott vezető – Szerhij Skarlet – került a tárca élére.
Az ukrajnai iskolák áprilisban tértek át ideiglenesen az online oktatásra. Ám a szülők többségének véleménye szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel többnyire rájuk hárultak a pedagógusok feladatai.

Forrás:

Post Author: KISZó