Történetek az erőszakról

Vidékünkön rengeteg az olyan bűncselekmény, amikor családtagok, egymáshoz közel álló személyek törnek a másik életére. Többnyire a férj bántalmazza a párját, bár ennek ellenkezőjére is akadnak példák.

Gyilkolt, pedig békülni akart

A megyeszékhely egyik tömbházának erkélyéről veszekedés hangjai szüremlettek át a szomszédos lakásokba. A civakodás nagyon durvának tűnt. Dulakodásra utaló jelek, női sikoly és segélykiáltás, egy gyilkossággal fenyegetőző hang késztette arra a szomszédok egyikét, hogy rendőrért telefonáljon.

Az őrjárat egy több sebből vérző élettelen nőt talált a ház teraszán. A rendőrök riasztották a gyilkossági csoportot és a bűnügyi helyszínelőket. A nyomozók kihallgatták a tanúkat, akik jó személyleírást adtak a feltételezett tettesről. Ezt szétküldték az operatív egységeknek, aminek rövidesem meg lett az eredménye: a vasúti pályaudvaron őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A férfi nem tagadott, sőt azt is megmutatta, hova dobta a véres kést.

Az orvosok több, egyenként is halálos késszúrás ejtette sebet találtak a 48 éves nő tetemén. Az előállított gyanúsítottról kiderült, hogy az áldozat volt férje, aki a Kijev megyei Bila Cerkvából tért vissza Ungvárra, hogy békülni próbáljon egykori párjával. Megbeszélték a találkozót, amelyre az asszony lakásán került sor. A békülésből azonban civakodás, majd dulakodás lett. A feldühödött férfi kést vett a kezébe és többször megszúrta a nőt. Most szándékos emberöléssel gyanúsítják…

Kőlappal verte agyon az élettársát

A rendőrök elsőre az alkoholos befolyásoltságnak tudták be azt, amit egy munkácsi férfi a kapitányság ügyeletén elmondott. Azt állította légyotton volt egy alkalmi nőismerősénél, akinek a kamrájában egy hullába botlott. Az őrsön úgy döntöttek, kiküldenek egy járőrt. Már az előtérben fertelmes bűz fogadta a belépőket. A szagokat követve egy ajtóhoz értek, mely mögött valóban ott hevert egy oszlásnak indult holttest. A szomszédos szobában egy férfival az oldalán békésen hortyogott a lakás gazdasszonya. A párocskát a kiérkező helyszínelők és detektívek ébresztették fel alkoholmámoros álmukból, és állították elő a városi kapitányságra.

A harminckilenc éves Tetjana megdöbbentő nyugalommal közölte: a kamrában talált hulla az egykori élettársa földi maradványa.

A nő szerint mindennek az alkohol az oka. Keservesen alakult a sorsa. Mintegy évtizede ugyanis az ital rabja, amitől képtelen szabadulni. Hiába született két gyermeke, azok neveléséről nem tudott gondoskodni. Szegények a nagyanyjukra vannak utalva. Próbált ő normális életet kialakítani, több munkahelye is volt, de sehol sem bírta néhány napnál tovább. S mert kellett a pénz a piára, lassan eladott a lakásból mindent. Ám a rokonai megelégelték a dolgot, és bezárták előtte az ajtót.

Az erkölcstelen életvitel következtében gyakorta váltogatta a partnereit. A múlt év elején megismerkedett a hozzá hasonló Oleggel. A férfi is naponta kirúgott a hámból. Ráadásul részegen kötekedett, káromkodott, verekedett. S mert többnyire szeszmámorban leledzett, főleg utóbbi tulajdonságairól ismerték a környezetében élők. Tánya ennek ellenére összeállt a férfival, aki napi rendszerességgel verte őt.

Egy nap azonban elszakadt a türelem fonala. A múlt év végi ünnepek során néhány ismerőst láttak vendégül. A poharazgatás közben a párocska összeszólalkozott. Az alkoholtól fűtött indulatok hevében hamar eljárt Oleg ökle. Az incidenstől megrémült vendégek távoztak, de Tetjana is jobbnak látta, ha elmegy hazulról.

A férfi azonban nem engedte el olyan könnyen. A nő, miközben a cipőjét húzta fel, megpillantott egy, a dívány lábánál heverő kőlapot. Kétségbeesésében felkapta azt, és teljes erővel fejbe verte vele a férfit. Oleg eszméletlenül terült el a padlón.

Tetjana cigarettára gyújtott és azon töprengett, mit is cselekedjen.

Végül felkapta a kőlapot és még néhányszor lesújtott az élettárs fejére. Nem emlékszik, meddig ütötte. Az élettelen testet bevonszolta a kamrába és rázárta az ajtót. A holttest több héten át hevert a kamrában…

Balogh Csaba

A felvétel illusztráció

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó