Az ukránok is tiltakoznak az 5G mobilhálózat ellen

Elektronikus petíciót nyújtottak be Volodimir Zelenszkij elnöknek azzal a felhívással, hogy „tiltsák meg az ötödik generációs mobilhálózat, röviden 5G bevezetését, az egészségre gyakorolt felettébb negatív hatása miatt”.

Juliana Hordej még 2020. április 7-én jegyezte be ezt a petíciót, írja a pershij.com.ua.

Ahhoz, hogy magasabb szinten is áttekintsék a dokumentumot legalább 25 ezer aláírás szükségeltetett. Végül 25 459 szavazatot sikerült gyűjteni, így most az elnök elé került a tiltakozó levél, és arra várnak, hogy átnézze. 

Daganatokat okoz, az állatok tömeges pusztulásával jár, sőt a koronavírus terjedését is elősegíti – ilyen és ehhez hasonló elméleteket gyártottak az 5G kapcsán, többségében bármiféle tudományos alap nélkül. Az 5G ellen több európai városban is tiltakoztak már, egyelőre azonban még nem bizonyított semmilyen egészségkárosító hatása. 

Bár eddig semmilyen komolyabb kutatás nem igazolta a kapcsolatot a betegségek, illetve a mobilhálózat között, az elméletek bizonyos körökben szilárdan megvetették a lábukat. A The Guardian cikke szerint áprilisban legalább húsz rádiótornyot támadtak és rongáltak meg ismeretlenek, holott ezek egy része nem is volt alkalmas az 5G sugárzására.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó