Koronavírus-körkép: augusztus közepéig meghosszabbíthatják a karantént

Enyhe mértékű lassulást mutat Ukrajnában a koronavírus-fertőzés terjedése, az elmúlt napban 638 új beteget regisztráltak – derült ki Makszim Sztepanov egészségügy-miniszter keddi tájékoztatójából.

A tárcavezető által közölt adatok alapján a járvány kitörése óta az új esetekkel együtt eddig 54 ezer 771 fertőzöttet azonosítottak az országban. Az elhunytak száma 14 újabb halálesettel 1412-re nőtt, míg eddig 27 ezer 154-en gyógyultak meg, közülük 651-en az elmúlt napban. Az aktív beteg száma jelenleg 26 ezer 205. Az egészségügyi dolgozók körében az eddig azonosított betegek száma már elérte a 7499-et.

A legtöbb új megbetegedést ismét az ország legfertőzöttebb régiójából, Lemberg megyéből jelentették előző nap, 147-et, továbbá a fővárosból, Kijevből 112-őt, Kárpátaljáról pedig 67-et.

Kárpátalja megyében a helyi kormányzó közlése szerint a koronavírusos betegek fogadására második, illetve harmadik hullámban megnyitott kórházakban az ágyak leterheltsége csaknem elérte a 90 százalékot. Ezekben az egészségügyi intézményekben június 18-án tették lehetővé a Covid-19-betegek fogadását. A hatóságok magyarázata szerint a kórházak telítettségének oka, hogy az elmúlt három hétben a megyében intenzíven növekedett a fertőzöttek száma. Kárpátalján eddig 4055 fertőzöttet regisztráltak, közülük 140-en haltak meg és 1301-en győzték le a kórt.

Közben a Szevodnya című lap az egészségügyi minisztériumtól származó, nem megnevezett forrásra hivatkozva azt írta, hogy a tárcánál fontolgatják az országos karantén meghosszabbítását újabb két héttel, azaz augusztus közepéig, mert ennyi a vírus lappangási ideje. Azt is elmondta, hogy az általánosan, minden régióra vonatkozó korlátozások közül a hatékonynak bizonyultakat, mint a távolságtartást és a közösségi közlekedési eszközökre vonatkozó szabályokat fenntartják, a hatástalan korlátozásokat viszont visszavonják.

Forrás:
MTI/KISZó/Fotó:Reuters

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó