Továbbra sem nyithatnak ki az óvodák Kárpátalján – A szülők borítják a bilit

Tiltakozó megmozdulást tartottak felháborodott szülők szerdán délelőtt Ungváron a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás épületének előterében. A felháborodott szülők azt szeretnék elérni, hogy nyissák újra a koronavírus-járvány miatt március vége óta bezárt óvodákat és bölcsődéket

A felbőszült szülők azután kezdtek gyülekezni a Népek terén álló épület előtt, hogy a rendkívüli helyzetekért felelős regionális bizottság bejelentette, a járványhelyzetre való tekintettel továbbra sem nyithatnak meg az óvodák és bölcsődék a megyében. Olekszij Petrov Kárpátalja kormányzója egy nappal korábban azt nyilatkozta, hogy egyelőre napirenden sem szerepel az óvodák működésének engedélyezése.

Szerda délután több tucat – óvodás és iskolás korú gyermek – szülője gyűlt össze az épület előtt, a közszolgálati tévécsatorna regionális kirendeltségének beszámolója szerint a jelenlévők a távoktatás ellen tüntettek, valamint azt szeretnék elérni, hogy négy hónap után nyissák meg az óvodákat a megyében.

Kapcsolódó hír, hogy a rendkívüli helyzetekért felelős regionális bizottság szerdától, azaz mától engedélyezte az uszodák, strandok, wellnes & spa központok működését, valamint hétvégén és szünnapokon felújítható a buszos személyszállítás.

Post Author: KISZó