Karantén alatt született alkotások Beregszászban

A karantén sem szegte kedvét a beregszászi festőművészeknek az alkotástól. A művészek az elmúlt hónapok alatt szebbnél szebb festményeket készítettek, melyeket a nagyközönség elé tárhatnak.

Most azonban, mivel még mindig nem engedélyezettek a tömegrendezvények, úgy döntöttek, a város főterén állítják ki a képeket. Az egész napos szabadtéri képzőművészeti kiállítás maga is a „Karantén alatt született alkotások” címet viselte.

Ma, csütörtökön, a járókelők 10.30-16.00 óra között a Városi Kultúrház előtti téren megtekinthették Kovács Éva, Katran Miroszláva, Anatolij Szakálas és Gogola Zoltán alkotásait. Sokan megálltak, ha csak egy pár percre is, hogy megcsodálják a képeket.

A művészek meg is jegyezték, örülnek annak, hogy az emberek kíváncsiak az alkotásokra, és még be sem kell térniük a kultúrházba.

Jó volt látni, hogy a festők nem a pesszimizmust, a szomorúságot adták a képek hangulatául, inkább a megújulás, a vidámság, az optimizmus, a remény tükröződik az élénk színekben pompázó festményekről.

A kiállítás szervezője a Beregszászi Városi Tanács Kulturális és Oktatási Tanszéke volt.

 

Hegedűs Csilla

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó